Hasznos szünidei elfoglaltság: angol nyelvi tábor

Interaktív tábla segítségével tanulja az angolt ezen a héten az a 35 nyíregyházi kisiskolás, aki részt vesz az idegen nyelvi napközis táborban. A szünidei elfoglaltságot a nyíregyházi önkormányzat biztosította a tanulóknak. Különböző témájú táborokban, összesen 34 turnusban 1600 diák időtöltéséhez nyújtott támogatást a város, akiket igény esetén autóbuszok szállítanak a vakációhelyekre. A Szabó Lőrinc Általános Iskolában nyáron a gyerekek heti hét órában kapnak nyelvi képzést, ami az iskolában elsajátított tananyagra épül.

 

Tananyagra épülő ismeretek

 

Pásztor Tünde táborvezető azt mondta a Nyíregyházi Televízió Híradójának, a gyerekek a táborban szaktanárok segítségével átismételhetik a tanév során tanultakat. Játékos formában vesznek részt a nyelvoktatásban: dalokat, mondókákat sajátítanak el.

 

Oktatás mellett sok játék

 

A nyelvtanuláson kívül szabadidős elfoglaltságok is várnak a gyerekekre. Az angoltáborosok minden héten egy alkalommal úszásórán vesznek részt az Arany János Gimnáziumban, de tanyabemutatónak és lovaglótúrának is a részesei lehetnek. Péntekenként pedig erdei sétát tesznek szakemberek vezetésével. A változatos szünidei lehetőségen jól érzik magukat a diákok.

A napközis táborba a város valamennyi iskolájából jelentkezhettek a gyerekek, akikre a tanuláson, és a kirándulásokon kívül tűzharc és egyéb csapatversenyek is várnak.

M. E.