Háromcsillagos minősítést kapott a Hotel Fürdőház

Dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója mutatta be a Hotel Fürdőház tanúsítványát. A szálláshely egy európai szintű minősítés után használhatja a három csillagot. Közel 300 szempont szerint vizsgálják meg a hoteleket, az akadálymentesítéstől az ágymatracok tisztíthatóságán és vastagságán át egészen addig, hogy van-e wifi a szállodában, vagy rendelkezésre áll-e minden szobában a minibár. A minősítésben minimum 230 pontot kell elérni a sajátos értékelőrendszerben, a Hotel Fürdőház több mint 300-at gyűjtött össze.

AZ ÉPÜLET FELÚJÍTÁSÁT 2013-BAN VÉGEZTÉK EL

– E mögött az a sok munka mutatkozik meg és az az eredmény, hogy egy háromcsillagos hotel lett ebből az egykori panzióból – mondta a vezérigazgató. – Ez egy műemléki védelem alatt álló épület, aminek a belseje egy modern, a kor elvárásainak maximálisan megfelelő szálloda.

További képekért kattintson a fotóra!

Sóstón egyébként a számok is igazolják az eddig elvégzett munkát. Csak a gyógykezeléseket tekintve Nyíregyházán a 2011-es 70 ezres kezelésszám 2014-re már 111 ezer volt. Az árbevétel is magasabb, mint három éve. Akkor 48 millió volt, tavaly pedig már 105 millió. A gyógykezelések számában további emelkedést várnak a tavaszra elkészülő gyógyászati részlegtől is.

MINÉL TÖBB MINŐSÉGI SZÁLLÁSHELY KELL

– Ennek nemcsak az a célja, hogy önmagában emeljük a kezelésszámot, hanem az is, hogy a turisztikai szezont kitágítsuk – mondta a polgármester, dr. Kovács Ferenc. – Tehát ne csak a nyári három hónapban, hanem azon kívül is legyenek vendégek. Ehhez pedig minőségi szálláshelyekre is szükség van, ezért volt fontos ez a beruházás, amihez pályázati forrást is nyertünk.

A Hotel Fürdőház a fejlesztés során 46 főnek tud szálláshelyet biztosítani. Az épületben kialakítottak két olyan apartmant is, ahol akár 5-5 fős családok is pihenni tudnak.

Erdős József

Fotó: Máté János