Három turisztikai díjat zsebelt be Nyíregyháza!

Az elmúlt héten Budapesten, a Larus Étterem és Rendezvényközpontban adták át a hazai turizmus kiemelkedő teljesítményeiért járó díjakat.

A szallas.hu szállásközvetítő portál idén már hatodik alkalommal jutalmazta a legjobbakat.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Kohut Árpád

Dr. Kovács Ferenc polgármester így értékelt:

Ez óriási dolog! Három díj került Nyíregyházára. Az év turisztikai attrakciója ez évben a Fürdő lett, tavaly az Állatpark. Két év alatt Nyíregyházán van kétszer ez a díj. A Pangea különdíjat kapott, tulajdonképpen pályázat nélkül felkérésre, a Deluxe Apartman, pedig a saját kategóriájában a népszerűségi ranglistán az I. helyen végzett. Ezek mutatják, hogy Nyíregyháza mint úticél már évek óta felértékelődött.

A vendégéjszakák és a turisták növekvő száma azt is mutatja, hogy városunkban már nemcsak kiváló attrakciók születnek, de minőségi szálláshelyek is a vendégek rendelkezésére állnak.

Nehéz volt az idei év. A Júlia Fürdőt felújítottuk, ott nem várt problémák adódtak. Új fejlesztéseket készítettünk elő, de ennek ellenére a látogatószámunk nem éri el a tavalyit, hiszen a Júlia nem fogadott vendéget, de bizakodó vagyok, hogy azért 500 ezer körüli látogatószámot elérünk. Tavaly 529 ezer látogatót fogadtunk. Összességében pedig ez a díj is azt mutatja, hogy az a munka, amit eddig csináltunk, és az új fejlesztések is hasonlóan tetszetősek lesznek, akkor azokat a közönség is értékeli. Sóstó-Gyógyfürdő elismerése, hogy az utóbbi két esztendőben hozzánk érkezett Az év turisztikai attrakciója díj. Tavaly az Állatpark, idén a Fürdő lett a látogatók kedvence.

– fogalmazott a vezérigazgató.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Kohut Árpád

A nyár derekán nyitott Pangea Hotel a legnagyobb meglepetésre egy szakmai különdíjat nyert a 9.8-as vendégelégedettséggel.

Rendkívüli módon örülünk ennek a díjnak, hiszen mi nem pályáztunk Az év szállása díjra. Úgy gondoltuk, hogy még nagyon fiatal a szálloda, de az a szakmai zsűri, aki ezt a díjat odaítélte, úgy döntött, hogy kell kapnunk egy különdíjat, hiszen olyan nagy a vendégelégedettség. Ahogy ők mondták, berobbant a köztudatba a Pangea Hotel. Különleges a dizájn, különleges a szálloda, és ezt szerették volna díjazni.

– szólt a kitüntetésről Gajdos László.

Panzió, Apartman, vendégház kategóriában a sóstói Deluxe Apartman lett az I. helyezett a szallas.hu szavazásán. A tulajdonos, Csűri Péter István megerősítette, hogy összefogással dolgoznak a vendégek kényelméért a sóstói turisztikai szolgáltatók.

Dr. Kovács Ferenc polgármester felvázolta az önkormányzat átgondolt koncepcióját, melynek része a felújítás alatt álló Múzeumfalu, a kulturális turizmus fontos sóstói eleme. A tájékoztatón az is elhangzott, hogy jövő nyáron felújítják és korszerűsítik a Tófürdőt.


Matyasovszki Edit