Három oltóanyag kísérlet van folyamatban, melyek eredményei rendkívül biztatóak

Három oltóanyag kísérlet van folyamatban, melyek eredményei rendkívül biztatóak
Három oltóanyag kísérlet van folyamatban, melyek eredményei rendkívül biztatóak

Az aktív fertőzöttek száma 1576 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 43%-a, az elhunytak 61%-a, a gyógyultak 49%-a budapesti. Az aktív fertőzöttek harmada, 462 fő igényel kórházi kezelést, közülük 21-en vannak lélegeztetőgépen – ismertette az adatokat Gál Kristóf az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A honvédség segítő kezet nyújt a munkanélkülieknek

Abban, hogy Magyarország megnyerte a koronavírus elleni védekezés első szakaszát, kiemelkedő szerepe volt a honvédségnek – mondta Németh Szilárd a Honvédelmi Minisztérium miniszterhelyettese.

A járványügyi védekezés második szakaszában azokat az élet újraindításához szükséges lépéseket is meg kell tennünk, melyek a munkahelyek megteremtéséhez szükségesek – tette hozzá.

Kiemelte: a honvédség segítő kezet nyújt azoknak, akik a járvány következtében vesztették el munkahelyüket.

Speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálatra várják őket. A jelentkezőknek bejáró katonaként a lakóhelyükhöz legközelebb elhelyezkedő létesítményben hat hónapig kell kiképzést végezniük.

Térítésmentes étkezés, ruhaellátás és utazási támogatás is jár a kiképzés alatt. Ezt követően az önkéntes tartalékosok minden további nélkül visszatérhetnek a civil életükhöz, munkahelyükhöz, míg az arra vágyóknak további képzést és elhelyezkedési lehetőséget biztosítanak a honvédségnél – emelte ki.

Három oltóanyag kísérlet eredményei biztatóak

Újabban Magyarországban is elérhető egy 2014-ben Japánban törzskönyvezett gyógyszer, mely a súlyos betegek esetében nyújthat segítséget azzal, hogy felgyorsítja a betegség lefolyását – közölte Szlávik János infektológus, ugyanakkor kiemelte, a gyógyszer hátránya, hogy nagy mennyiségben kell beadni a betegeknek.

Jelenleg három olyan oltóanyagkísérlet van, melyeknek eredményei rendkívül biztatóak,

és valószínűleg ezek közül fog kikerülni a későbbi hatékony vakcina – hangsúlyozta.

Hozzátette: óvatosnak kell maradniuk, mert volt már rá példa a történelemben, hogy elsiették az oltóanyag kísérleteket, ami miatt a kész vakcinával rontottak a betegek állapotán.

További öt határátkelőn lehet áthaladni

A határátkelőhelyeken mindenhol kiegyensúlyozott és nyugodt a forgalom. A tegnapi döntés következtében ma már további öt román-magyar átkelőhelyeken lehet áthaladni – mondta Lakatos Tibor rendőr ezredes, az ügyeleti központ vezetője.

Kiemelte: már 1230-an regisztráltak a hatósági házi karantén elektronikus ellenőrzését szolgáló mobiltelefonos alkalmazásra, az aktív felhasználók száma 948.

hirado.hu