Három gólt rúgott a Szpari
A 26. fordulót rendezték a labdarúgó NB III-ban. A Nyíregyháza Spartacus a Tállyát fogadta.

Először játszott bajnoki mérkőzést a Tállya ellen a Nyíregyháza Spartacus a Városi Stadionban. Szécsi Márk hasfalhúzódást szenvedett, így rá nem számíthatott Mátyus János.

Nyíregyháza Spartacus–Tállya 3–0 (1–0)

Városi Stadion, 1000 néző

Jv.: Csonka Bence (Csatári, Flinta)

Nyíregyháza: Ovszijenko - Szokol, Szalai (Abdouraman 61. p), Törtei, Farkas - Rubus, Kostic, Zofcák (Ramos 66. p), Rezes - Harsányi, Pölöskey (Pálinkás 76. p)

Vezetőedző: Mátyus János

Tállya: Tarr - Tóth Sz., Bihari, Németh D., Molnár, Tóth T., Németh B., Tóth A., Horváth Bence (Zsarnai 51. p), Horváth Benjámin, Orosz (Mihálszki N. 58. p)

Vezetőedző: Pachinger János

A Szpari kezdte a találkozót, és az első percek nem hoztak helyzetet. A 6. percben a Szpari végezhetett el szabadrúgást, de Zofcák labdájáról lekéstek a társak, majd Rezes szólója után nem volt pontos a beadás. Mezőnyjátékkal telt az első negyedóra, a kapuk nem forogtak veszélyben. A 16. percben egy bedobás után Farkas lőtt, a labda Harsányi lábáról pattant fölé. Fölényben játszott a Szpari, és szabadrúgást végezhetett el a kaputól 25 méterre, de Zofcák lövése levágódott a sorfalról. A 27. percben megszerezte a vezetést a Szpari! Zoran Kostic lépett ki a jobb oldalon, majd önzetlenül a középen tisztán érkező Pölöskey Péterhez passzolt, aki a léc alá bombázott, 1–0. Tovább támadott a hazai együttes, és az egyik akció végén Harsányi lőtt a bal oldalról, de tisztáztak a védők, majd Rezes próbálkozott közelről, ezúttal Tarr védett. Az első félidőben több gól nem esett, vezetett a Spartacus. A második félidő egy Horváth Bence lövéssel indult, de elkerülte a labda a kaput. A másik oldalon előbb Harsányi ment el veszélyesen, majd Pölöskey fejelt fölé Kostic beadása után. A 60. percben megszületett a második gól, Harsányi Zoltán ment el a bal oldalon, beadása után pedig Pölöskey Péter második gólját szerezte, 2–0. Öt perccel később újabb gól, ezúttal is Pölöskey Péter emelkedett középen, de mielőtt fejelhetett volna, a menteni igyekvő Molnár saját kapujába bólintott, 3–0! Tovább támadott a Szpari, több ígéretes akciót is vezetett a csapat. A 75. percben nagy helyzet maradt ki, Kostic beadása után Harsányi lőtt estében fölé. Egy szép támadás végén Pálinkás passzolt Kostichoz, aki pörgetett, de a kapufát találta el. A 89. percben Ramos ment előre, 16 méterről lőtt, de fogta a labdát Tarr. Több gól nem esett, a Szpari magabiztosan győzött.

Mátyus János: – Csapatunk erejét mutatja, hogy bár 3–0-ra nyertünk, senki nem elégedett, szerettünk volna több gólt szerezni. Sajnos az örömbe egy kis üröm is merül, Igor Zofcák könyöke kificamodott, a kórházi vizsgálat után derül ki, meddig nem számíthatok rá. Ő nagyon fontos láncszem a csapatban, reménykedünk abban, hogy gyorsan visszatérhet.

Dankó László