Három gólt lőtt a Szpari az edzőmeccsen - A Kazincbarcika volt a vendég

Három gólt lőtt a Szpari az edzőmeccsen - A Kazincbarcika volt a vendég

Az első felkészülési mérkőzését vívta a Nyíregyháza Spartacus. Az ellenfél a Kazincbarcika volt Örökösföldön. A vendégek az autóbusz meghibásodása miatt késtek, így később kezdődött a találkozó.

Az első helyzet a Kazincbarcika előtt adódott, de Kristófi fejese után a kapufáról kipattant a labda. A 8. percben megszerezte a vezetést a Szpari, Zamostny indította a bal oldalon Vasst, akinek pontos beadása után Zamostny érkezett, és fejelt a kapuba, 1-0.  A folytatásban Gresó lövése vágódott le a blokkról, majd a 20. percben Gresó ment el a bal oldalon, és csak szabálytalanul tudták megállítani, Karakó játékvezető pedig megadta a büntetőt. A 11-est Zamostny értékesítette, 2-0.

Több ígéretes akciót is vezetett a Szpari, Erdei beadásánál az utolsó pillanatban mentettek a védők. A 35. percben Erdei indította Gresót, akinek lövésébe beleért a kapus, majd a kapufára pattant a labda. Az első félidő végére jutott még egy nagy helyzet, de Vass lövésénél nagyot védett a kapus, így maradt a 2-0.

Fordulás után Novák előtt adódott helyzet, majd Pócsik lövését hárította a kapus. Az 55. percben Csörgő talált a kapuba, de les miatt nem adta meg a játékvezető. A 70. percben nagy barcikai helyzet volt, de Fejér remekül lépett ki kapujából, és sikerült végül menteni. A folytatásban előbb Hamed előtt adódott lehetőség, majd Csilus lőtt fölé.A 80. percben szépített a Kazincbarcika, egy lecsorgó labda után Laczkó gurított a kapuba, 2-1.  Azonnal jöhetett volna a válasz, de előbb Novák fejesét tolta ki a kapus, majd a szöglet után Papucsek bólintott mellé. Két perccel később Novák ment el szépen a bal oldalon, majd egy csel után középre passzolt, Csörgő pedig a kapuba lőtt, 3-1. Több gól nem esett, a Szpari 3-1-re győzött.

Nyíregyháza Spartacus – Kazincbarcika 3-1 (2-0)

Nyíregyháza 1. félidő: Talián – Magyar G (Szűcs 32.).,Gincsai, Jánvári, Galambos, Szabó. B., Paku, Vass P., Erdei, Zamostny, Gresó

Nyíregyháza 2. félidő: Fejér – Csilus, Herczku, Papucsek, Nemes (Szűcs,71.), Sigér,  Pataki (Vasiljevic 71.), Pócsik, Csörgő, Hamed, Novák

vezetőedző: Szergej Pacaj

gól: Zamostny(2), Csörgő  illetve Laczkó

Szergej Pacaj: - Megpróbáltunk mindenkinek 45 perc lehetőséget adni, hogy megnézzük, hol tartunk fizikálisan. Az első félidő jobban tetszett, a mérkőzés végén viszont sok fiatal is pályán volt. Elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával.