Hármas megemlékezés a jubileumi ünnepi istentiszteleten
Hármas megemlékezés a jubileumi ünnepi istentiszteleten

Ma három fontos eseményre is emlékeztek a Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai és pedagógusai, valamint a fenntartó Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség lelkészei és tisztségviselői az evangélikus nagytemplomban 10 órától megtartott ünnepi istentiszteleten.

Az újraalapított intézmény ezelőtt 25 évvel kezdte meg működését, és 20 éve vették újra birtokba az 1892-ben felszentelt Evangélikus Elemi Központi Iskola épületét. Az azóta eltelt időszak alatt az intézmény kivívta magának a városi iskolák közti elismerést és rangot, 2009-ben elindították az óvodát, folyamatosan korszerűsítették az épületet, eredményeikkel tekintélyt vívtak ki magunknak a magyarországi evangélikus intézmények közt.

Az ünnepi esemény alatt megemlékeztek névadójukról, Túróczy Zoltán evangélikus püspökről, akinek emléktáblájánál az iskola diákönkormányzata, a Hajdú-Szabolcsi Egyházmegye és az Evangélikus Egyházközség lelkészei, tisztségviselői helyezték el az emlékezés koszorúit.

A hármas ünnep részeként méltó megemlékezéssel idézték fel az 56-os forradalom és szabadságharc eseményeit a 7. évfolyamos tanulók és az iskolai énekkar közreműködésével.

Az ünnepség az intézmény épületében folytatódott, a tanulók tanulói csendes napon vettek részt és bemutatásra kerültek az intézmény elmúlt 25 évének relikviái, az emlékezet tárgyai, köztük a Túróczy örökösöktől kapott Biblia, ami a névadó püspök saját feljegyzéseit is tartalmazza.

A diákok a város felkérésére 56-os koszorúzási ünnepséget is tartottak Dr. Babicz Béla emléktáblájánál a Luther utca 3. sz. alatt, mely felkérésnek ezúton is örömmel tettek eleget.

A fotók az ünnepi istentiszteleten, a Túróczy emléktábla koszorúzási eseményén és a tanulói csendesnapon készültek.

Kocsisné Sárossy Emőke intézményvezető

Kapcsolódó galéria

Hármas megemlékezés