Hangulatos húsvétváró programok a Kossuth téren

Különböző foglalkozásokkal várják az érdeklődőket, hogy megismerkedhessenek a hagyományokkal, hiszen mindjárt itt a húsvét.

Dr. Ulrich Attila alpolgármester elmondta:

A Kossuth téren és a Múzeumfaluban is 3 napig tartják meg a húsvéti készülődést. Felelevenítik a népszokásokat és az önkormányzat egy olyan csokorral kedveskedik mindenkinek, amelyben van étel és ital. Színes programokkal készültünk és azt gondoltuk, hogy ez a 3 nap legyen a nyíregyháziaké a Kossuth téren, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Táncos mulatságok, nyuszisimogatás, vásár és játszóház is várja a város lakóit. Gerliczki Zoltán programfelelős hangsúlyozta:

Többféle játszóházi foglalkozással készültünk a gyerekeknek. Csinálhatnak húsvéti bárányt papírból, vattából, képeslapokat, és tojásokat is festhetnek többféle technikával.

Óvodás és iskolás csoportokat is várnak a rendezvényre. Szerdán és csütörtökön is 14 és 17 óra között tartják a programokat. A gyerekek találkozhatnak óriás nyuszival, táncos produkciókat is láthatnak, és persze a játszóházban ünnepi díszeket készíthetnek. A március 28-ai és 29-ei programok esetleges rossz idő, eső esetén nem a Kossuth téren, hanem a Váci Mihály Kulturális Központban lesznek megtartva.

 

Horváth Kíra