Hangos nyíregyházi siker Debrecenben

A Debreceni Egyetem Agrártudományi Karának sportcsarnokában rendezték vasárnap az U10-es szivacskézilabda-torna soron következő fordulóját, melyen meglepetés eredmények születtek.

Az esélytelenek nyugalmával indult az ősi rivális Debrecen otthonába a nyíregyházi Szivacs KC 1. csapata. Heinrich László és fiai az első meccsen a Debreceni Sportiskola 1. csapatával játszottak, ám az előzetes elvárásokkal ellentétben az első perctől kezdve nem csak kézben tartották, de irányították a mérkőzést a szabolcsiak. A kiváló egyéni és csapatteljesítménynek köszönhetően előnyük folyamatosan nőtt, a végén hihetetlennek tűnő, 8 gólos  nyíregyházi győzelem született (21-13).

A második meccsen a Debreceni Sportiskola 2. csapata ellen játszottunk, akik igen hamar két, majd háromgólos előnyt kovácsoltak, melyet az első félidőben végig tartottak, jelezve: ők keményebb ellenfél. Háromgólos hátrányban kezdtük a második félidőt, távoli lövéseink rendre a kapusban kötöttek ki, és a bírók sem segítették a mieinket. Kis idő múlva azonban összeszedtük magunkat, elkezdtünk távoli lövések helyett betörni a kapu elé, szélre passzolni, s ezekből rendre gól született. Elkezdtünk fölzárkózni, amelyet a sikeres támadások mellett az is segített, hogy kapusunk szinte lehúzta a rolót. Ez megtörte az addig magabiztosan játszó debrecenieket, és egyre több labdát adtak el, lőttek mellé. A mieink pedig egyre bátrabban és összeszedettebben játszottak, előbb egyenlítettek, majd elkezdtek elhúzni. Egy ponton már 4 góllal vezettünk, mely ugyan csökkent a végére, ám ez csöppet sem zavarta a végig fantasztikus hangulatot teremtő nyíregyházi szurkolókat, a vége ugyanis 21-19 lett, két góllal vertük a verhetetlennek hitt debrecenieket! Fantasztikus föltámadást láthattunk egy igen emlékezetes mérkőzésen, gratulálunk a fiúknak és Laci bának!

Szerző: Király András