Hangadománnyal tehetjük szebbé az ünnepet a vakok és gyengénlátók számára az AdakozóKedden

Hamarosan itt az AdakozóKedd, a világ egyik legnagyobb adományozási mozgalma. A jótékonysági akció keretében december 3-án kedden Nyíregyházán is csatlakozhatunk egy egészen egyedi kezdeményezéshez.

Az #AdakozóKedd - nemzetközi nevén #GivingTuesday - egy globálisan terjedő mozgalom, melynek célja, hogy legyen egy nap, amikor minden az adományozásról, a jótékony cselekedetekről, és ezek ünnepléséről szól. A kezdeményezést a Black Friday és a Cyber Monday ellensúlyozására hívták életre Amerikában azért, hogy az embereket a nagy vásárlások időszakában arra buzdítsák, hogy odafigyeljenek egymásra, az elesettekre, a hátrányos körülmények között élőkre, és adományokkal másoknak is segítsenek, örömet okozzanak – írja az adakozokedd.hu.

A hangunk lehet az ajándék

Nemes-Nagy Tünde, a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Egyesületének elnöke szerkesztőségünknek elmondta, hogy a Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány (NIOK) szervezésében megvalósuló AdakozóKedd-hez ők is csatlakozni szerettek volna. Ötletüket az egyesület Facebook oldalán tették közzé:

A képet Ács Réka, az egyesület egyik tagja készítette

Nem újdonság a hangadomány

A világméretű adakozó keddtől függetlenül az egyesület már 8 éve, minden Karácsonykor készített hangadományt a látássérültek részére (is). „A Szeretet hangjai” kezdeményezésükre mindig sokan jelentkeznek, a felolvasott vidám és pozitív hangvételű újévi köszöntésekből pedig több órás anyag szokott készülni. Tavaly 53-an olvasták fel kedvenc történeteiket, amelynek a népszerűségét a több ezres letöltés bizonyít.

Ingyenes letöltés

Amint elkészül az anyag, az bárki számára elérhetővé válik az egyesület Facebook oldalán és egy kiposztolt linken keresztül lehet majd letölteni és hallgatni.

A Vakok Egyesületének tagjai postai úton, CD-n, MP3-as verzióban ingyenesen megkapják az elkészült hangadományt, illetve a kiadványaik mellé ajándékba elküldik karácsonyi mellékletként.

 

Borbély Szabina Niké