Hamarosan megújul a Debreceni és a Tiszavasvári úti felüljáró illetve az SZTK előtti út is

Városunkat érintően több fejlesztés valósul meg 2018-ban; hazai, mintegy 752 millió forintos forrásból és mintegy 300 millió forintos TOP-os forrásból is fejleszt a Magyar Közút – mondta a társaság megyei igazgatója. Csapó László kiemelte, olyan főútszakaszokat is felújítanak, melyek a város vonzáskörzetének nagy forgalmát bonyolítják le, de természetesen belvárosi beruházások is lesznek. Például a Bocskai utca egy része is megújul.

A Nagykörúttól a Család utcáig tart majd a fejlesztés. De a Debreceni és a Tiszavasvári felüljáró is új burkolatot kap és a Nyírjestanyára vezető bekötő út felújítása is hamarosan elkezdődik. A Nagykörút Mező utca – Északi körút – Erdő sor közötti részénél is fejlesztenek majd. Csapó László megyei igazgató hozzátette, Nyíregyháza város közlekedését, a jelenleg is nagy forgalma miatt, érzékenyen érinti a Nyíregyháza – Kótaj összekötő út Nyíregyházától Nyírszőlősig terjedő útszakasza.

Hangsúlyozta:

Nyírszőlős irányába több mint 5 km hosszan, Nyíregyháza és Nyírszőlős között elkészül a burkolat felújítása. Ez azért is fontos, mivel a 338-as Nyugati elkerülő útnak az alapkőletétele már megtörtént, annak a megépítése a 36-os és a 38-as számú út között elkészül és a 38-as úttól folytatódik. Tehát a nyírszőlősi végcsomópont és a mi utunk felújítása éppen csatlakozik majd.

Idén, országosan mintegy 1200 kilométernyi út teljes körű felújítása indulhat el. Ez közel kétszeresen haladja meg a 2016-2017-ben elvégzett 667 kilométernyi útfelújítást.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, illetve a hazai forrásból megvalósuló mintegy 500 projektelemet tartalmazó beruházási csomag első körében március második felében a társaság országosan összesen mintegy 140 szakaszon adott munkaterületet a kivitelezőknek.


Dér Vivien