Hamarosan kezdődik a XV. FŐHE Fesztivál
Immár tizenötödik alkalommal rendezi meg a Nyíregyházi Főiskola a Főiskolások Hetét, az úgynevezett FŐHE-t! Rengeteg fellépővel és dj-vel várja a fesztivál a közönséget május 13–16. között, de az érdeklődők versenyeken is részt vehetnek.

A FŐHE programjai között szerepel a május 13-ai kosárlabda-, röplabda- és futballbajnokság is, amelyekre rengeteg csapat jelentkezett.

– A kosárlabda- és röplabdabajnokságokon 10-10 csapat mérkőzik meg egymás ellen, a futballbajnokságon pedig 16 csapat. A futballbajnokság valószínűleg háromnapos rendezvény, míg a röplabda- és a kosárlabda-rangadók egy nap alatt is véget érnek reményeink szerint. A részt vevő csapatok FŐHE bérletet kapnak, a dobogósok kupákat a Szi-Zo Sport jóvoltából, az első helyezett pedig 120 ezer forintnyi összeget is elnyer majd a bajnoki címmel együtt – mondta el érdeklődésünkre Borbély Ádám, a Nyíregyházi Főiskola Hallgatói Önkormányzata Sportbizottságának vezetője.

UTCAI EDZÉS

Szintén május 13-án, déltől indul a második Street Workout Battle is.

– A street workout utcai edzést jelent, az extrém mozdulatok és gyakorlatok pedig egészen magas szintre emelik a sportot, és ezáltal a versenyt is. 24 fő fogja magát megmérettetni a versenyen. Lányoknak is felajánlottuk a lehetőséget, de az országban még csak néhány lány képviselteti magát ebben a sportágban, tehát csak férfi kategória indul. A zsűriben Kovács Tibor, Csák Dániel és Szarka Ákos, akik több Street Workout versenyen is első helyezést nyertek el, valamint Martin Viedenský, a szlovákiai verseny első helyezettje, és Kavasánszki Péter, a verseny főszervezője kapnak helyet. Én az idén nem versenyzem, lebonyolítóként veszek részt a Street Workouton – nyilatkozott Pál Vilmos, a Nyíregyházi Főiskola hallgatója, aki néhány hete a Dunaújvárosi Street Workout versenyen első helyezést ért el.

Május 14-én Ki mit tud-dal és Dj versennyel várják a fesztiválra látogatókat. A Dj versenyre több mint huszan jelentkeztek, akik meg szeretnék mutatni tehetségüket. A helyszínen Dj Newl és Náksi Attila értékeli és pontozza a versenyzőket.

Este pedig olyan előadók gondoskodnak a hangulatról, mint például Caramel, a Wellhello, Kowalsky meg a Vega, a Punnany Massif és még sokan mások...

Hegedüs Zsanett