Hamarosan elkezdik képezni Avart, a még mindig tüneményes kuvaszt
Hamarosan elkezdik képezni Avart, a még mindig tüneményes kuvaszt

Tavaly augusztusban egy három hónapos, tüneményes kuvaszt kapott a Nyíregyháza Bűnügyi Polgárőr Egyesület az Agrártárcától. A négylábú rövidesen egy komoly kiképzésen esik majd át, hogy aktívan közreműködhessen a polgárőrök munkájában.

A kuvaszt az Agrárminisztériumtól kapta a Nyíregyháza Bűnügyi Polgárőr Egyesület. A szaktárca ugyanis együttműködik az Országos Polgárőr Szövetséggel és öt kuvaszt ajándékoztak vidéki polgárőr szervezeteknek. Avar az egyik közülük és ő Nyíregyházára került. Már akkor is játékos és rendkívül barátságos volt, mindez pedig a hosszú hónapok alatt sem változott. A kutya most Király Róbertnél, a Nyíregyháza Bűnügyi Polgárőr Egyesület elnökénél van, és mint sajátját neveli. Avar hamarosan egy engedelmességi kiképzésen vesz majd részt, aztán vár rá egy őrző-védő oktatás.

Nagyon játékos

– A kuvasz azonkívül, hogy hungarikum, egy nagyon érzékeny kutyafajta. Megfontolt és körültekintő kiképzést igényel annak érdekében, hogy a későbbiekben „hasznos tagja” tudjon lenni a társadalomnak. Avar étkezése változatos, szinte mindent megeszik, ami a közelébe kerül. Ez alól nem kivétel a póráza, a játékai és még a kutyaóla sem. Nem tud nyugodtan megmaradni, hihetetlenül játékos.

Mivel Avar szétszed egyelőre mindent, ami a közelébe kerül, így játékai tekintetében is folyamatosan utánpótlásra van szüksége. A Bűnügyi Polgárőrség ezért szívesen fogad a kutyabarátoktól kutyafelszerelést, játékot, hámot és még akár kennelt is.