Hamarosan elkészülhet! – Jó ütemben halad a Benczúr és Bessenyei tér felújítása

A Benczúr szobor előtti járda- és kerékpárút építése, a végleges térburkolat és a hiányzó szegélyek építése, az altalaj öntözőrendszer gerincvezetékének építése, az öntözőhálózat telepítési munkái mellett megkezdődtek a szökőkút és a vízgépészeti akna vasbeton építési munkái. A nagy tömegű burkolóanyag rakodása miatt időszakosan 15-20 perces forgalomlezárás előfordulhat. A tér körüli gépjárműforgalom továbbra is sebességkorlátozás mellett biztosított. A Kölcsey Gimnázium felőli oldalon útszűkületre kell számítani az arra közlekedőknek.


A Bessenyei téren is zajlanak a munkálatok a térvilágítás nyomvonalának kitűzésével, védőcsövek elhelyezésével, kábelfektetéssel. A burkolatépítés is megkezdődött a sétány tükör készítéssel. 

A téren a gyalogos forgalom korlátozott.


A projekt további tervezett elemei a Bujtosi városliget rehabilitációja, futópálya és pihenőhelyek kialakítása, az Arany János utca átfogó növényállomány fejlesztése, ütemezett fakivágással, növényesítéssel, a Pazonyi tér park-rekonstrukciója, növényállomány tervezett cseréjével, ültetéssel és a Bocskai u. 16. szám alatti épület hasznosítása gazdaságélénkítési céllal.

A munkálatok előreláthatólag szeptember közepére fejeződnek be.

A beruházással kapcsolatos további információkért ide kattintva olvassa el korábbi cikkünket!

 

Farkas Fanni

Fotók: Kohut Árpád