Hamarosan elkészül a Lujza utca, a Tünde és Szalag utcák is jó ütemben haladnak

A végéhez közeledik a Lujza utca felújítása Jelenleg a kapubejárók, útcsatlakozások és parkolósávok előkészítése, padkarendezés és egyéb utómunkálatok vannak folyamatban. A következő héten elkezdődik a burkolati jelek felfestése is. Továbbra is csak egy irányban lehet közlekedni, a behajtás a Kállói út felől, a Tünde utca irányába megengedett. S még számítani kell útszűkületre és sebességkorlátozásra is.

Folyamatban van a Tünde utca felújítása, november 12-től (hétfő) a teljes szakaszon 30 km/h sebesség korlátozás és előzési tilalom lép életbe. November 13-tól (kedd) a Tünde utca Lapály és Gömb utcák közötti szakaszán félpályás lezárást vezetnek be, jelzőlámpa telepítésével. A korlátozások időjárás függvényében december 8-ig lesznek érvényben. Jelentős torlódásra kell számítani, aki teheti, kerülje el az útszakaszt.

Jó ütemben halad a Szalag utca felújítása, a november 12-ei héten az időjárás függvényében elkezdik az aszfaltozást. Aki teheti, kerülje el a Szalag utcát, a jelenlegi munkafázisban az aknák szintbehelyezése zajlik, ami jelentős forgalomkorlátozással és útszűkülettel jár.

A Törzs utca és 41-es főút csomópontjában a jobbra kanyarodó sáv kialakításánál jelenleg szegélyköveznek. Egy 80 méteres szakaszon továbbra is forgalomkorlátozás van érvényben.

Ugyancsak szegélykőépítés miatt van érvényben forgalomkorlátozás a Törzs utcán (Szalag utca és Orosi út közötti szakaszon).

A Semmelweis utcában már az aknák szintbehelyezésén dolgoznak, itt is forgalomkorlátozásra és útszűkültre kell számítani, akit teheti, másik útvonalat válasszon. A Bottyán utcában befejezték a főpálya aszfaltozását, már folyamatban van a gyephézagos parkolók kialakítása. A kapubejárók, útcsatlakozások és parkolósávok aszfaltozásán is dolgoznak, majd a padkarendezés és az egyéb utómunkálatok várhatóak. A tervek szerint a következő héten festik a burkolatjeleket. A munkálatok továbbra is útszűkülettel és sebességkorlátozással járnak.

A Pazonyi tér felújítási munkálatainál a szegélykövezés, öntöző rendszer alapcsövezése van folyamatban. Csak a Selyem utca Pazonyi tér melletti szakaszán kell kisebb forgalomkorlátozásra számítani anyagtárolás miatt.

Az Arany János utcai zöldfelület rendezése során jelenleg gerincvezetéket építenek, itt nincs forgalomkorlátozás.

 

Kérjük a járókelők és az autóvezetők megértését, fokozott figyelmét, s hogy ne megszokásból közlekedjenek.

A folyamatban lévő munkálatok aktuális állásáról a későbbiekben is hetente tájékoztatást adunk.


Fotó: Szarka Lajos