Hamarosan elkészül a Júlia Fürdő – A gyógyintézmény külseje már új színben pompázik

1972-ben épült meg a Júlia Fürdő a Malom utcán, amely a későbbiekben, egy több ütemben zajló rekonstrukció révén vált multifunkcionális gyógyfürdővé. A több mint 50 éves épületen korábban is fejlesztettek, de idén pályázati forrásból energetikai korszerűsítésen is átesik.


A rekonstrukció során kicserélték a nyílászárókat, valamint a medencék is új burkolatot kapnak. A gyógyintézmény külseje már új színben pompázik, viszont a munkafolyamat közben több nem várt, rejtett hibát is találtak, így várhatóan csúszik az intézmény nyitása. A munkálatok még tartanak, a tetőszerkezeteket is korszerűsítik. Nem tervezett munkát jelentett, hogy a tetőt korábban elavult anyaggal rögzítették, így a biztonság érdekében, valamint az új trapézlemez felhelyezéséhez szakértőt kellett fogadniuk.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Dr. Podlovics Roland Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója elmondta:

Alapvetően ez egy energetikai felújítása volt, a pályázat is alapvetően ezeket tartalmazza, de nyilvánvalóan egy ilyen hosszú bezárás alatt azok a munkálatok is elvégzésre kerültek társaságunk által, amelyek már a használatot tehát a belső épületi használatot fogják használhatóbbá tenni, könnyebbé tenni a használók számára. Ilyen például a 25 méteres medencének a burkolása, teljesen új burkolatot fog kapni a Termálvilág járófelületeinek a komplett burkolása. A lábmosó használata mindig problémát jelentett a vendégeink számára. Ez egy ilyen emelt szintű lábmosó volt, már nagyon kevés van ilyen a fürdőinkben, jellemző módon mindenhol süllyesztett lábmosókat használunk ennek a munkának is az elvégzésére kerül sor. Nagyon fontos, hogy a belsőfestési munkálatok, párhuzamosan folynak, nem csak az ablakcseréknél érintett részeken hanem egyéb részeken is megtörténnek a szauna komplett felújítására is sor kerül.

A szabadtéri termál medence burkolatát is kicserélik, valamint a lábmosók is süllyesztve készülnek el. A főbejáratnál pedig nagyobb biciklitárolót alakítanak ki, hiszen sokan kerékpárral keresik fel a gyógyintézményt. A munkálatokat a tervek szerint október végére fejezik be, így a nyitás várhatóan november elején lesz.


Horváth Kíra