Haltelepítés volt szerda reggel a Bujtoson – 1200 kg pontyot telepített a halászati kft.

1200 kg pontyot telepítettek a Bujtosi-tóba szerda reggel, az élővilág rehabilitációja, valamint a víz minőségének javítása érdekében. A telepített halak amellett, hogy táplálkozásuk során megszűrik a vizet, a kikapcsolódni vágyó, szabadidejükben horgászó emberek kedvenc halfajtája is.

A Bujtosi Városliget a nyíregyháziak egyik kedvelt zöldövezete a városban, a tó és környéke számtalan kikapcsolódási lehetőséget kínál. A NYÍRVV fontos feladata, hogy tisztán tartsa ezt a városrészt is, ehhez hozzátartozik a tó karbantartása is. Szerda reggel őshonos halfajtákat, pontyokat telepítettek a Bujtosi-tóba, ezt a nyíregyházi önkormányzat környezetvédelmi alapjának támogatásával tette a városüzemeltetési társaság. Erre az élővilág rehabilitációja és a víz minőségének javítása érdekében van szükség, de a telepített halak amellett, hogy táplálkozásuk során megszűrik a vizet, a kikapcsolódni vágyó, szabadidejükben horgászó emberek kedvenc halfajtája is.

„A NYÍRVV a feladatot természetesen versenyeztetés után, alvállalkozóval végeztette el, méghozzá a Nyírség Halászati Kft. volt a kivitelező és ennek kapcsán 1200 kg ponty került telepítésre. Nagyon fontosnak tartjuk ezt a feladatot, mert a nagyon szépen kialakított környezet, valamint az ide látogató, akár pihenni, akár sportolni vágyók részére, valamint környezetvédelmi szempontból is fontos, hogy a Bujtosi-tó éljen és a szépségével pedig ide csalogassa a látogatókat” – mondta Petró Árpád, a NYÍRVV Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A Bujtosi Városligetnek egyre nagyobb a látogatottsága, más városok számára is irigylésre méltó, hogy Nyíregyháza belvárosának egy ilyen szép zöldövezete van. A telepítést, valamint az ezzel kapcsolatos bejelentési kötelezettségeket, a horgászati jogokat gyakorló Bujtos Sporthorgász és Tájvédelmi Egyesület végezte.