Haltelepítés a Tiszán

Idén májustól a Sporthorgász Egyesületek Megyei Közhasznú Szövetsége az új kezelője a Tisza folyónak a záhonyi közúti hídtól a tiszadobi megyehatárig. Holtágaival együtt ez közel 2200 hektár, amelyen megkezdik a haltelepítést.

További képekért kattintson a fotóra!

Fesztóry Sándor ügyvezető igazgató elmondta, idén 100 mázsa egy- és kétnyaras pontyot, valamint 300 ezer darab fogas, süllő, harcsa és kecsege halivadékot telepítenek. Ez a korábbiakhoz képest 10 százalékkal megnövelt mennyiségű telepítés, de a következő öt évben 30 százalékra növelnék a telepített halmennyiséget.

 

EGYÜTTMŰKÖDÉS ÉS HORGÁSZJEGYEK

 

A Sporthorgász Egyesületek Megyei Közhasznú Szövetsége a jövőben is több területen együttműködik a Szabolcsi Halászati Kft.-vel. Radóczi János ügyvezető igazgató arról számolt be, hogy a halasításhoz ők biztosítják a halakat, valamint továbbra is a cég látja el a halgazdálkodás őrzési feladatait. A sajtótájékoztatón szó esett a horgászjegyekről is, jelenleg közös jegyet a Tiszára és a Bodrogra csak a gyerekek válthatnak, a felnőtteknek külön-külön kell megvásárolni. A szövetség a tervek szerint a jövő évtől bocsát ki újra közös felnőttjegyeket.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)