Halpaprikás túrós csúszával
Ez az étel, amit a Tisza mentén élők biztos, hogy ismernek. A kérdés csak az, hogy délre vagy vacsorára készítsék? Van, aki habarja, van, aki hagymát tesz bele. Finom és egészséges étel, mindenkinek ajánljuk.

Hozzávalók:
1 kg harcsa- vagy pontyfilé,
0,5 kg túró, 0,5 kg csusza tészta,
0,3 kg füstölt szalonna, 1 l sűrű halászlé,
tejföl, ízlés szerint só, bors, esetleg friss kapor.

Elkészítése:
Halászléből készítjük, behabarjuk és a filézett halat ebben pároljuk készre. A túrós csuszát hagyományos módon elkészítjük és ezzel tálaljuk. Adhatjuk kapros túrós körettel is.

Tipp:
Bár mindenféle tiszai halból – például kecsege, ponty – elkészíthető, de a halászok szerint a legfinomabb harcsából.


Forrás