Halállal végződött az italozás

A vádirat lényege szerint az italozó életmódot folytató sértett férfi és annak élettársa 2015 tavaszán befogadták a nyíregyházi társasházi lakásukba korábbi ismerőseiket, azaz a két vádlottat. Ezt követően rendszeresen együtt ittak, naponta több liter szeszes italt is elfogyasztottak.

Így volt ez 2015. május 23-án is, amikor a vádlottak, valamint a házigazdák kb. 8–10 liter bort ittak meg közösen a nap folyamán, amitől erősen leittasodtak. A kora délutáni órákban az egyik vádlott ököllel megütötte a sértett élettársát, aki ettől a földre esett, majd miután felállt, a másik vádlottól is kapott egy ökölütést a fejére.

Ezt meglátta a sértett férfi, aki az élettársa segítségére sietett, mire a vádlottak közösen puszta kézzel őt kezdték el ütni testszerte, majd a földre kerülő sértettet többször meg is rúgták. A sértett élettársa a testével próbálta védelmezni a földön fekvő férfit, azonban a vádlottak őt is ütlegelték. Ekkor a nő kifutott a fürdőszobába, az ajtót magára zárta és telefonon értesítette a rendőrséget.

[REKLAM]

A rövid időn belül helyszínre érkező rendőrök, illetve mentők láttán a vádlottak abbahagyták a sértett bántalmazását.

A sértett olyan súlyos és nagyszámú sérülést szenvedett, hogy a szakszerű orvosi ellátás sem tudta az életét megmenteni, még a kórházba szállítása előtt a lakásban elhalálozott.

A sértett élettársának 8 napon túl gyógyuló bordatörése keletkezett.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottakat, mint társtetteseket az ügyész különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével, valamint súlyos testi sértés bűntettével vádolja. A már hasonló bűncselekményekért többször büntettet I. r. vádlottal szemben az ügyész életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta, míg büntetlen társával szemben határozott ideig tartó fegyházbüntetést.