Gyümölcslé a gyerekeknek

Teltházas az otthon

 

A Családok Átmeneti Otthona egész évben maximális kihasználtsággal működik, jelenleg is 40 főnek biztosítanak lakhatást. Az otthon a Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézményhez tartozik. Dr. Nagy Erzsébet igazgató elmondta, olyan családok élnek az otthonban, akik nem tudják biztosítani lakhatásukat, de családként jól funkcionálnak. Elhelyezésük másfél évig biztosított; ez idő alatt próbálják felkészíteni a családokat arra, hogy a jövőben lakhatásukat meg tudják oldani és gyermekeiknek is biztosítsák a megfelelő hátteret.

 

További képekért kattintson a fotóra!

 

Almalevet kaptak

 

Az intézményben, valamint a Gyermekek Átmeneti Otthonában élő gyermekek szerda délután frissítő ajándékot kaptak. Az ivóleveket Mussó László önkormányzati képviselő és a Nyírfruct Szövetkezet ajánlotta fel. Mussó László elmondta, múlt héten jelezte a Nyírfruct Szövetkezet tulajdonosa, Révész András, hogy felajánlana 1500 darab 2 deciliteres ivólevet. Az önkormányzati képviselő ezután kereste meg a Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézményt, így került a gyermekekhez az ivólé. A kicsik örömmel fogadták és meg is köszönték az ivóleveket. Ajándékot készítettek és adtak át a gyümölcslevek felajánlóinak.


Egészséges ivólé

 

Tartósítószermentes, frissen préselt, 100%-os almaleveket kaptak a gyerekek – mondta Révész András, a Nyírfruct Szövetkezet tulajdonosa. A felajánlásnak köszönhetően több mint 50 gyermek ihat egészséges, frissítő gyümölcslevet a Családok Átmeneti Otthonában és a Gyermekek Átmeneti Otthonában.

Dér Vivien

(Fotók: Szarka Lajos)