Gyümölcsalapú élelmiszer-fejlesztés a főiskolán

Az együttműködés alapját képező dokumentumot dr. Kiss Ferenc, a Nyíregyházi Főiskola általános rektorhelyettese, az intézmény vezetője, dr. Kvancz József, a főiskola kancellárja, illetve Gulácsi Mihály, a Szatmári Ízek Kft. ügyvezetője látta el kézjegyével.

[REKLAM]

Az aláírás után a főiskola vezetése kiemelte, hogy a Nyíregyházi Főiskola eddigi élelmiszeripari kutatási tapasztalatait alapul véve, kutatóik és szakembereik, valamint laboratóriumaik segítségével új típusú gyümölcsalapú élelmiszerek fejlesztése a cél, melyben a csengeri cég gyártási és termelési tapasztalata fontos szerepet kaphat. A két fél a jövőben együttműködik majd technológiafejlesztésben és tudományos kutatásban is, valamint lehetőség nyílik a felsőoktatási intézmény hallgatóinak arra, hogy akár szakdolgozati témával, akár gyakorlati tapasztalatszerzés céljából elméleti tudásukat a Szatmári Ízek Kft.-nél bővítsék – hangzott el az aláírást követő gyárlátogatáson.