Gyűlnek az adományok a nyíregyházi zsaruellátónál

Nyíregyháza is csatlakozott ahhoz az országos adománygyűjtéshez, amely a határon szolgáló egyenruhásoknak nyújt segítséget. A Zsaruellátó célja az, hogy a határt védő rendőröknek olyan adományt juttassanak, ami kiegészíti az ellátásukat.

 

KIS KISZERELÉSŰ ÉLELMISZERRE, INNIVALÓRA VAN SZÜKSÉG

 

Elsősorban tartós élelmiszerekre, vízre, gyümölcslére, gyógyszerekre és vitaminokra, zsebkendőre és nedves törlőkendőre, illetve műanyag pohárra van szükség.

[REKLAM]

– Élelmiszerekből, innivalóból a kis kiszerelésre van a leginkább igény, mert szolgálat teljesítés közben a rendőrök és katonák ezekhez juthatnak hozzá a legkönnyebben – mondta Szekeresné Kiss Viktória, az adománygyűjtés egyik nyíregyházi koordinátora. – Szükség van csokoládéra, kekszre és kis dobozos gyümölcslevekre, amiket az egyenruhások a zsebükbe tehetnek, de kell a kézfertőtlenítő is, mert munka közben kézmosásra sincs gyakran lehetőség.

 

NYÍREGYHÁZA HÁROM PONTJÁN GYŰJTIK AZ ADOMÁNYOKAT

 

A Zsaruellátó a szabolcsi megyeszékhelyen kedden kezdte a gyűjtést és folyamatosan várják a felajánlásokat. A civil szerveződés Nyíregyháza három pontján alakított ki gyűjtőhelyet. A Kossuth utca 38. szám alatt napközben reggel fél 9 és este 6 óra között veszik át az adományokat, a Szegfű utca 52. szám alatt reggel fél 9 és délután fél 4 között, a Folyóka utca 14. szám alatt pedig délután fél 5 és este 6 óra között fogadják a felajánlásokat. A segíteni vágyók a Zsaruellátó Nyíregyháza facebook oldalán folyamatosan tájékozódhatnak arról, hogy a rendőröknek mire van a leginkább szükségük.

 

HÉTFŐN INDUL A SZÁLLÍTMÁNY A HATÁRHOZ

 

Az adománygyűjtés központilag koordinált, az összegyűlt élelmiszereket, innivalókat, orvosságokat, vitaminokat és higiéniai eszközöket személyesen juttatják el a határ védőihez. A Folyóka utcai telephelyre a segíteni vágyók hétvégén is vihetik az adományokat, a szállítmányt a tervek szerint hétfőn indítják el a határhoz.

F.A.