Gyűlnek a fenyők a hulladékudvarokban, idén nagyobb az érdeklődés is
Fotó: archív

Pénteken volt vízkereszt, lezárult a karácsonyi ünnepkör, ez pedig azt is jelenti, hogy folyamatosan válunk meg a feldíszített fenyőktől. Nyíregyházán évek óta hagyománya van a karácsonyfagyűjtő akciónak, idén pedig úgy tűnik, az érdeklődés a tavalyi évet is felülmúlja.

 

232 vágott és 26 db földlabdás fa – ennyi gyűlt össze tavaly a nyíregyházi hulladékudvarokban a karácsonyfagyűjtő akció ideje alatt. Idén pedig akár ezt a számot felül is múlhatják. Az ÉAK Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint már most látszik, hogy 2023-ban nagyobb az érdeklődés, január 6. óta, vagyis az akció négy napja alatt eddig 68 vágott és 10 gyökeres fát adtak le a résztvevők. Aki pedig még ezt nem tette meg, annak január 21-ig lehetősége van rá.

 

Az önkormányzat, az ÉAK és a NYÍRVV Nonprofit Kft. nagy sikerű karácsonyfagyűjtő akciójának lényege, hogy január 21-ig minden egyes – Korányi F. u. 3., valamint Kerék u. 1. sz. alatti Hulladékudvarokba – beszállított vágott karácsonyfáért 1 db ÉAK-nyereményszelvényt kapnak a résztvevők, amivel sorsoláson vesznek részt, és ajándékokat nyerhetnek. Idén a földlabdás fák tulajdonosainak is kedveznek, hiszen az életképes fákért 3 db ÉAK-nyereményszelvényt, valamint 4000 Ft összértékű ÉAK és NYÍRVV Szolgáltatási utalványt adnak cserébe.

 

A vágott és a töves fák átvételének célja, hogy a lakosságot minél nagyobb mértékben bevonják a környezettudatos hulladékkezelésbe. Aki azonban nem szeretne élni az akcióval, az a hulladéknaptárban megjelölt napokon kihelyezheti azt az edénye mellé is. Évente 30.000 fát gyűjt be ilyen módon az ÉAK Nonprofit Kft.