Gyújtogatókat fogtak Sóstón

Késő este érték tetten a Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai egy fiatalokból álló társaság két tagját, akik Sóstógyógyfürdőn egy parkban pálinkát, illetve papír zsebkendőt gyújtottak meg az egyik asztalon a hétvégén. Rongálási kár ugyan nem keletkezett, a 17 éves nyíregyházi, illetve nyírpazonyi fiúkat azonban garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatták ki a kapitányságon.

– Az eljárás adatai szerint az egyik most meggyanúsított fiú korábban is követett el hasonló bűncselekményt, ő egy hónappal korában az egyik sóstói parkban lerúgott egy köztéri lámpát és ezzel okozott rongálási kárt – tette hozzá Fülöp Gergely, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Nem az első rongálás vagy annak kísérlete volt a hétvégi eset Sóstón. A városban korábban is többször okoztak már károkat, a rongálás a sokszor jelentős anyagi kár mellett a lakosok és a turisták nyugalmát is zavarja.
Nyíregyházán számos lépést tettek a közbiztonság javítására is, ennek eredményei a beszámolókban folyamatos javulást mutatnak.

– A digitális város programunkban a közbiztonság további javítása kiemelt helyen szerepel. A rendőrségi szakértőkkel, a Telekommal és a kormányzattal is együttműködve annak örülnék, ha az elmúlt két évben megkezdett kamerarendszer építése teljes körűvé válna Nyíregyházán. Fontos lenne a rendszámfelismerő kamerák telepítése, ami a megelőzést és a felderítést is segítheti – emelte ki dr. Kovács Ferenc polgármester

Nyíregyházán tavaly 53 új térfigyelő kamerát telepítettek, ezek az Érkertben, a Huszártelepen és Örökösföldön vigyázzák a rendet, így összesen 94 kamera működött a városban. Eddig. Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 36 térfigyelőt Sóstón is kihelyeznek, ezek többsége már működik is.

Erdős József