Győzelemmel kezdtek az U19-esek

Új idény, új remények, nagyratörő célok. Így indultak neki a szezonnak a 19 éven aluliak megmérettetésében a szabolcsi ifjoncok. Az első találkozón a Sasok vendégei voltak. A kezdeti nehézségek – mint sok idénynyitón – most is megvoltak. A támadósor még egy kicsit görcsösen játszott, de a védelem féken tartotta az Eagles offensét, amíg beindult a pontgyártás. Az első félidő végén a Nyíregyháza szerzett először pontokat. A Sasok centere túldobta az irányítót, így a labda az end zone-ba pattogott. Ott pedig a hazaiak adogatója nem tudott mást tenni, mint ráfeküdni a malacbőrre: safety, 0-2! Ezzel a részeredménnyel mehettek a csapatok a szünetre.

A második félidőre már a támadósor is becsatlakozott a pontok termelésébe. A Tigers ifjú irányítója, Dobránszky Joel egy félpályás futott touchdownnal törte meg a csendet (0-8). A vendéglátók ezután összekapták magukat, igyekeztek faragni hátrányukon, de ez nem jött össze. Az utolsó játékrészben végül bebiztosította a győzelmet a szabolcsi gárda Lipcsei Péter futásával. Ezt megfejelte a Nyíregyháza egy Nagy Balázs Sándor elkapott kétpontossal, így alakult ki a 16-0-s végeredmény.

Az offense-ben az összeszokottság hiánya, és az izgulás érződött nagyon az első félidőben.

– értékelte a meccset Mihalik György vezetőedző.

Sajnos kétszer is eladtuk a labdát az ellenfél red zone-jában. Ennek ellenére tudtunk azért haladni csak a végjátékok hiányoztak. A defense uralta végig a mérkőzést, esélyt se hagyva az ellenfélnek. A második félidőre a srácok összekapták magukat, szép támadásokat vezetve sikerült két TD-t is szerezni, a védelem pedig megálljt parancsolt az összes ellentámadásnak. Megvoltak a kezdeti nehézségek, de nagyon büszke vagyok a srácokra, mert végig keményen, kitartóan küzdöttek, és tudtak javulni a találkozó közben.

A Nyíregyháza Tigers következő ellenfele október 7-én a Budapest Cowbells lesz hazai pályán. A pontos helyszínről később adunk tájékoztatást.

TD Store Eagles-Nyíregyháza Tigers 0-16 (0-0, 0-2, 0-6, 0-8)

Pontszerzők: Dobránszky Joel, Lipcsei Péter 1-1 TD, Nagy Balázs Sándor 1 PAT, Eagles 1 S.


Fotók: Facebook / Eagles