Kidőltek a védők
A Szeged 2011 ellen játszik a Szpari.

 Erre szokták mondani, hogy a baj nem jár egyedül. Nem elég, hogy kedden Szokol Zsolt és Dvorschák Gábor is megsérült, Máté Péter is visszaesett, így rá sem számíthat Mátyus János vezetőedző a Szeged 2011 ellen.

- Koránt sincs jó hangulat a csapatnál, drámai héten vagyunk túl. Szokol Zsolt és Dvorschák Gábor is megsérült a Cigánd ellen, így az eddig jól működő védelmen változtatnunk kell. Szokol Zsolt ugyan jobban van, de csak a szombati edzés után döntünk a játékáról, nem szeretnék kockáztatni egy komolyabb sérülést. Sajnos további rossz hír, hogy Máté Péter állapota nem a terveknek megfelelően javul. Neki három bordája tört el, és a hét elején már a csapattal edzett, de ismét fáj az oldala, így még nem számíthatok rá. A krízis helyzet miatt Ötvös Bencét visszarendeltük az Akadémiáról, és elképzelhető, hogy szerepet is kap vasárnap a fiatal belső védő. Nehéz meccsre számítok, de nyernünk kell – mondta Mátyus János vezetőedző.

Mindössze pár perce tartott a Cigánd elleni találkozó második félideje, amikor Dvorschák Gábor a földre került. Elsőre is látszott, komoly a probléma.

- Az egyik csapattársamban botlott meg futás közben egy cigándi labdarúgó, aki neki esett oldalról a támaszkodó lábamnak. A térdemben éreztem fájdalmat, főleg bizonyos mozdulatoknál. Még este megröntgenezték, a csontnál nem volt elváltozás, ma pedig Budapesten MRI vizsgálaton vettem részt. A jó hír az, hogy nem szakadt el a térdszalag, így úgy tűnik, nincs szükség műtétre. A rossz hír, hogy az oldal és a keresztszalag is részlegesen beszakadt, így sajnos hosszú lesz a rehabilitáció. Most kaptam egy rögzítést a térdemre, és három hétig nem mozoghatok, utána vissza kell mennem újabb vizsgálatra. Ha minden rendben lesz, újabb három-négy hét, mire teljes értékű munkát végezhetek. Nagyon bosszant a dolog, mert jó formában voltam, úgy éreztem jól is ment a játék, most viszont sokáig nem léphetek pályára - mondta szomorúan Dvorschák Gábor.

Van azért egy jó hír is, Heffler Norbert a héten már végig a csapattal készült, és lehetőséget kaphat a Szeged ellen. A találkozó vasárnap 16.30-kor kezdődik a Városi Stadionban, az NYTV 20 órától közvetíti a meccset. 

Dankó László