Győzelemmel kezdett a Fatum Nyíregyháza
Fotó: Trifonov Éva

Pénteken elkezdődött a Fatum Kupa női röplabda torna a Continental Arénában. Az első találkozón a Békéscsaba 3-0-ra verte a Maribort (16, 19, 22), ezzel a szombati döntőbe jutott. A nap második meccsén a Fatum Nyíregyháza az Újpestet fogadta. Mindkét csapat kerete alaposan megváltozott a nyári szünetben. A mieinknél Kristina Belova és Merve Cepni még hiányzott, a saját nevelésű Tolnai Janka feladó viszont helyet kapott a keretben. Az első pontot Yagmur Karaoglu szerezte, és a török légiós a folytatásban is hatékonyan támadott. 7-2-re meglépett a Fatum, Lászlop Alexandra is remekül kezdett. Selena Leban pillanatai következtek, de Preval tartotta a lépést a nyírségiekkel. Anija Jurdza három ásza után 19-10 volt az állás. Végül nyerte is a játékrészt a Nyíregyháza Bojana Ambulija remek szervájával, 1-0. 

A második játszmában egymás után szerválhatott Földi Boglárka, lendületesen játszott a Fatum, Marija Cicic jó labdákkal szolgálta ki a társakat. 9-3-nál időt kért Horváth András, az UTE mestere, próbálta megállítani a mieinket. Nem sikerült, Leban és Jurdza is termelte a pontokat, így 12-3-nál jött az újabb időkérés. Ez használt, 15-10-nél öt pontra zárkózott az Újpest. Izgalmasan alakult a folytatás, Tolnai Janka is bemutatkozhatott, és végül hozta ezt a szettet is a Fatum, 2-0. 

A harmadik felvonás 0-3-mal indult, de sikerült egyenlíteni. A folytatásban is a lilák vezettek, de egy 6-0-s rohammal fordított Leonidas Gaitanakis csapata. Féltávnál 14-10 volt az állás. A hajrá hat pontos hazai előnnyel indult, és végül magabiztosan nyerte a mérkőzést a Fatum Nyíregyháza, így szombaton a döntőben a Békéscsabával találkozhat 16 órától. 

Fatum Nyíregyháza – UTE 3-0 ( 17, 17, 16)
Nyíregyháza: Cicic 6, Karaoglu 10, Földi 2, Jurdza 14, Lászlop 8, Leban 13
Csere: Tóth F. (liberó), Ambulija 1, Tolnai, Rufin-Martinez
vezetőedző: Leonidas Gaitanakis

UTE: Preval 6, Kilyénfalvi 2, Hiruela 14, Sziládi 6, Boskó, Stojanovic 3
Csere: Baksa (liberó), Németh 2. Ambrosio 1, Goodwin
vezetőedző: Horváth András