Győzelem után, rangadó előtt
Rangadót játszik a hétvégén a Nyíregyháza Spartacus. A labdarúgócsapat az élen áll az NB III-ban, és a második helyezett Cegléd otthonába látogat a következő fordulóban. A Szpari a legutóbbi fordulóban magabiztosan győzött a Tiszaújváros ellen.

Vasárnap edzettek, hétfőre viszont pihenőt kaptak a Szpari játékosai, kedden viszont már ismét a tréningeké volt a főszerep. Mátyus János vezetőedző a szombati játékkal és a hozzáállással is elégedett volt a hétvégén.

– Kilencven percen keresztül elégedett voltam a csapatommal szombaton. A mentalitásához, a hozzáállásához gratulálok, visszatértünk a megfelelő útra, ami eddig is jellemzett bennünket. Egy remekül szervezett ellenfelünk volt, jól védekeztek, de csak idő kérdése volt, mikor szerezzük meg az első gólt. Elképesztően sok lehetőségünk volt, több mint negyven beadás érkezett a kapu elé, ami nem egy szokványos dolog, sok szögletet rúghattunk, de kísérleteztünk átlövésekkel is szép számban. Érezhető volt, hogy ilyen nyomás mellett az ellenfél ezt nem fogja bírni. Nyertünk, most pedig készülünk a Cegléd ellen, a tavasz egyik legfontosabb bajnokijára – mondta Mátyus János vezetőedző.

Perger Bence először volt kezdő a Spartacusban. A saját nevelésű kapus boldog volt a mérkőzés után.

– Amikor elkezdi egy játékos pályafutását, az utánpótláscsapatban mindig arról álmodik, hogy egyszer majd nevelőklubjának felnőtt együttesében is szerepelhet majd. Nekem ez most megadatott, ezért dolgozom gyerekkorom óta és nagyon boldog vagyok. Amikor Mátyus János kihirdette a kezdőt, nagyon örültem. Nem volt bennem plusz izgalom, arra koncentráltam, hogy a feladatomat megoldjam. Ami a mérkőzést illeti, úgy érzem, jól játszottunk, végig irányítottuk a találkozót, így megérdemelten nyertünk – mondta a lefújás után Perger Bence.

A Szparira a hétvégén nehéz mérkőzés vár. A listavezető Nyíregyháza a második helyezett Cegléd otthonába látogat, ahol, ha nyer, hat ponttal elhúzhat ellenfelétől.

Dankó László