Győzelem Újpesten - jó játékkal nyert a Fatum Nyíregyháza idegenben

 Újpesten lépett pályára a női röplabda Extraliga következő fordulójában a Fatum Nyíregyháza. Az első szett mindkét oldalon jó játékot és látványos labdameneteket hozott. 5-5 után ugyan sikerült meglépnie a Nyíregyházának, de 10-10-nél ismét döntetlen volt az állás. Főleg Kalicanin volt ponterős ekkor a mieinknél. 15-15-nél sem változott a helyzet, és érezhető volt, hogy a hajrá dönt majd. Sanja Kalicanin blokkja 17-19-et jelentett, de gyorsan egyenlített az UTE. 22-23-nál aztán a tavaly még Nyíregyházán játszó Valdez outot nyitott, majd a következő támadást is elrontották a lilák, így nyerte a szettet a Fatum!

A második felvonás nyíregyházi ponttal indult, de 6-3-nál már az Újpest vezetett. Sikerült egyenlíteni, ám 11-6-nál ismét a hazaiak álltak jobban, így időt kért Hollósy László. Brisebois vette hátára a csapatot, pontosan támadott, de ő sem tudta megállítani a lilákat. Crittenden labdái rendre pontosak voltak, és bár a Fatum mezőnymunkája jó volt, így is öt pontos hátrányba kerültek a mieink. Egy jó blokkal 20-16 lett az állás, majd 21-19-nél már csak kettő pont volt a hátrány. 23-20-nál Crittenden - 14. pontjával(!) szettlabdához juttatta az UTE-t, és az elsőt értékesítették, így 1-1 lett az állás.

A harmadik játszma nyíregyházi vezetéssel indult, Kalicanin ászával 4-7 volt az állás, majd 5-9-nél időt is kért az Újpest. Medic villant egymás után kétszer is, 7-13-nál jött is az újabb hazai time out, de nem lehetett megállítani a Fatumot! 10-20-as állással indult a hajrá! Varga Eliza is egymás után szerezte a pontokat, Ancsin Kitti pedig egy ásszal szomorította volt csapatának szurkolóit, nyerte a játszmát a Nyíregyháza.

A negyedik szett elején több volt a hiba mindkét oldalon, így 5-5-ig döntetlen volt az állás. 7-7-ig nem változott a helyzet, ekkor White és Kalicanin szerzett pontokat, így előnybe került a Fatum Nyíregyháza. Sőt, a folytatásban nőtt is különbség, Sanja Kalicanint nem tudták tartani a hazaiak. 9-15-nél Medic ászt nyitott, és úgy tűnt, zsebben a meccs! Hét pontot szereztek zsinórban a mieink, és teljesen megtörték az Újpestet. 11-20-nál öt pontra került a győzelemtől a Nyíregyháza, mely végül jó játékkal meg is nyerte a találkozót!

UTE – Fatum Nyíregyháza 1-3 (-22, 20, -17, - 15)

Nyíregyháza: Brisebois 15, Inneh-Varga 13, Medic 7, White 11, Francesco 2, Kalicanin 16

Csere: Tóth F. (liberó), Matic, Ancsin 2

vezetőedző: Hollósy László

Dankó László