Győzelem Kaposváron - Egyenlített a Fatum !
Fotó: Balogh Tamás

A női röplabda Extraliga negyeddöntőjének második mérkőzésén Kaposváron lépett pályára a Fatum Nyíregyháza. Sasa Nedeljkovic először irányította a mieinket vezetőedzőként, épp korábbi csapata ellen. 
Az első szett elején a házigazda kezdett jobban, de a Nyíregyháza felzárkózott, és 9-9-nél sikerült egyenlíteni is. Nem voltak jók a nyitásfogadások, így ismét meglépett a somogyi gárda a játszma felénél, 15-11 volt az állás. A mieinknél Radonjic, a hazaiaknál Lemmens játszott ponterősen. A hajrá öt pontos kaposvári vezetéssel indult, Boshnakova rendre jól fejezte be a támadásokat, de nem adta fel a Fatum, és Cicic blokkja után 21-19-et mutatott az eredményjelző. Sőt, Pintér ásza után egyenlített a Nyíregyháza, de két hiba után két játszmalabdája volt a Kaposvárnak. Az elsőt Radosová hárította, majd egyenlített is! A somogyiak viszont ismét vezetést szereztek, de a remekül játszó Radosová megint beütötte. 26-26-nál Vasileva blokkolt, majd Pintér ütött pontosan, ezzel nagy csatában nyerte a szettet a Fatum Nyíregyháza. (0-1)

A második felvonás eleje a mieinknek sikerült jobban, de egy 3-0-s rohammal fordított a hazai együttes. Ettől kezdve szoros volt az állás, hatékonyak voltak a centereink, és 11-9-nél a Fatum állt jobban. Radonjic szerzett fontos pillanatokban pontot, de féltávnál így is egyenlített a Kaposvár. A hajrá viszont nyírségi előnnyel indult, ám öt pontot szerzett zsinórban a somogyi gárda, és 22-21-nél átvette a vezetést. Radosová és Vasileva villant, majd Bodovics is jól támadott, a végén pedig Vajda pontos ütésével megnyerte a játszmát a Nyíregyháza. (0-2)


A harmadik felvonásban felváltva vezettek a csapatok, 10-8-nál a hazaiak álltak jobban. Végig ott volt a Kaposvár nyomában a Fatum, de rendre csak egyenlíteni sikerült. Nikola Radosová a mezőny legeredményesebbje volt, 16 pontnál tartott a játszma felénél, de a hajrát így is a házigazda kezdhette előnnyel 19-15-nél, ám 20-20-nál egyenlítettek a mieink! Sőt, két meccslabdája volt a Fatumnak, de Boshnakova egyenlített. A harmadik mérkőzéslabdát is hárították, majd a Diamantnak lett szettlabdája melyet értékesítettek, így szépített a Kaposvár. (1-2)

A negyedik játszma 4-1-es nyíregyházi vezetéssel indult, 5-5-nél egyenlítettek a somogyiak. Ettől kezdve felváltva estek a pontok, mindkét oldalon jól támadtak a játékosok. 15-15-ig így haladtak a csapatok, majd Bodovics és Cicic révén előnyt szerzett a Fatum, de Boshnakova visszahozta a Kaposvárt. Nagy csata folyt a pályán, Radosová és Radonjic is eredményes volt, így 18-20-al indult a végjáték. Radonjic újabb két pontot szerzett, majd Pintér ászával közel került a győzelemhez a Nyíregyháza. Boshnakova is jól szervált, 21-23. Bodovics meccslabdához juttatta a mieinket, majd egy jó blokkal be is fejezte a meccset, így a párharc állása 1-1. Folytatás csütörtökön Nyíregyházán. 

1. MCM Diamant Kaposvár – Fatum Nyíregyháza 1-3 (-26, -22, 25, -21)

Nyíregyháza:  Bodovics 10, Radonjic 15, Vasileva 14, Radosová 20, Cicic 7, Pintér 12

Csere: Tóth F.(liberó), Vajda 1

vezetőedző: Sasa Nedeljkovic