Győzelem és felkészülés – Ezen a hétvégén is szurkolhatunk a Szpari játékosainak
Fotó: Trifonov Éva

Dorog után a Tiszakécskét is legyőzte a Nyíregyháza Spartacus, így eddig kettőből kettő a nyertes meccsek aránya a bajnokságban. A Szpari már a negyedik percben megszerezte az első gólt, végül 4-1-re nyert a nyíregyházi csapat. A hétvégén kezdődik a pontvadászat a labdarúgó megyei bajnokságokban is, Huszák Géza együttese elsőként a Nagyecseddel találkozik szombaton délután.

Jól kezdte a mérkőzést a hétvégén a Nyíregyháza Spartacus, már a negyedik percben megszerezték a vezetést. A csapat ezután sem állt meg, a 19. percben már 2-0-ra vezetett a Szpari a Tiszakécske ellen és a 27. percben is rúgtak egy gólt. A vezetőedző szerint a második félidőben is nagyon jó támadások voltak, majd a 70. percben Csilus Ádám bokája megsérült és nem tudta folytatni a mérkőzést. A Tiszakécske a 77. percben szépített, de a 79. percben egy újabb gólt lőtt a Szpari is, így végül 4-1-re győzött a Nyíregyháza.

Kettőből kettő

Ezzel a második meccset is megnyerték a bajnokságban. Vasárnap 17:30-tól a Szombathelyi Haladás ellen lépnek pályára.

„Ugyanabban a ritmusban készülünk, mint az ezelőtti mérkőzésre. Mától már készülünk a Haladás ellen, fogjuk elemezni őket. Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, azt tudjuk nagyon jól, de fel fogunk készülni és meglátjuk milyen eredmény lesz” – nyilatkozta Szergej Pacaj, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője.

Kezdődik a pontgyűjtés

Az örökösföldi sportpályán készülnek a Nyíregyháza Spartacus II. játékosai is, a labdarúgó megyei bajnokságban a hétvégén indul a pontvadászat. A fiatalokkal öt és fél hete dolgoznak, sok 2003-as születésű játékos, illetve még 2004-es is van a csapatban. A távlati cél az, hogy profi játékosokká váljanak és minél többen a labdarúgásból tudjanak majd megélni.

„Nem vagyunk sokan, egy picit ez egy ilyen átmeneti állapot, mert tavaly is a megye II-ben volt a tartalékcsapat és állandó átjárások voltak az ifjúsági és a tartalék csapat között, illetve akkor még az első csapatnál voltam és mindig adtunk egy pár játékost a tartaléknak, hogy létszámban meglegyenek. Most is ilyen problémáink vannak, mert 10-12 mezőnyjátékossal edzettünk végig. Az első csapat teljesen külön kerettel készül. A nyár olyan szempontból is nehéz, hogy rengeteg fiatal a családdal elmegy pár napra nyaralni és ebbe nem szoktunk nagyon belenyúlni, el szoktuk engedni a fiatalokat. Elvégeztük a munkát, nem tudjuk, hogy mire leszünk képesek, egyet tudok, hogy egy játszós, fiatal, futós csapatunk lesz. Az elvárás az az, hogy neveljünk játékosokat az első csapatnak, most ez persze máról holnapra nem fog menni, de azért már többször kért az első csapat edzésre játékost tőlünk” – mondta Huszák Géza, a Nyíregyháza Spartacus II. vezetőedzője.

A felnőtt gárda vasárnap játszik, ezért a Szpari II. más napokra tette a hazai mérkőzéseit. Az első fordulóban augusztus 14-én, szombaton 17 órától lép pályára az együttes. A szurkolók védettségi kártyával tekinthetik meg a mérkőzést Örökösföldön.