Győzelem az MTK ellen - Idegenben nyertek a női röplabdások a bajnokságban

Az MTK vendége volt a női röplabda Extraligában a Fatum Nyíregyháza. A mieink pár hete nagy csatában verték a fővárosiakat, ezúttal pedig az első szett elején jelezték, simább mérkőzésen szeretnének nyerni. A játszma derekán 10-18-nál már nyolc ponttal is vezetett a Fatum, és bár a végén közelebb kerültek a fővárosiak, hozta a szettet a Nyíregyháza.

A második felvonás elején Inneh-Varga Eliza volt ponterős, de szoros volt az állás, majd 11-8-nál három ponttal meglépett az MTK, de gyorsan egyenlítettek a mieink. Sőt, 15-19-nél már a Fatum vezetett négy ponttal, és végül biztosan sikerült megnyerni a második játszmát is.

A harmadik eleje a fővárosiaknak sikerült jobban, de 8-8-nál egyenlített a Nyíregyháza. Az MTK viszont pontos támadásokkal megint előnyt épített ki, 15-12-re vezettek a szett közepén, de újból sikerült egyenlíteni. 21-16-nál úgy tűnt, elúszik a játékrész, de Neira Ortiz ászaival és blokkjaival zsinórban négy pontot szereztek a mieink. Nagyon izgalmas volt a hajrá, szettlabdát is hárított a Fatum, majd első meccslabdáját értékesítve 3-0-ra győzött. 

MTK – Fatum Nyíregyháza 0-3 (-20, -18, -24)

Nyíregyháza: Vasileva 9, Ortiz 10, Inneh-Varga 16, Radosová 11, Pintér 5, G. Francesco 7
Csere: Tóth F. (liberó), Fuchs, Lacombe 1

vezetőedző: Németh Szabolcs