Győzelem az első meccsen
Közel háromezren látták a Szpari sikerét a Debrecen ellen.

 Több ismerős arc is érkezett a vendégekkel. Szécsi Márk egy éve még a Szpariban játszott.

Labdarúgó NB-III Keleti-csoport 1. forduló

Nyíregyháza Spartacus - DVSC-DEAC 2-0 (1-0)

Városi Stadion 2700 néző

Jv: Takács Tamás (Viczián, Pogonyi)

Nyíregyháza: Ovszijenko - Rubus, Szokol, Jagodics, Törtei (Vámos 78.p) - Ramos, Zofcák, Kostic(Pálinkás 87.p), Abdouraman - Pölöskey, Rezes (Farkas 70.p)

vezetőedző: Mátyus János

DVSC-DEAC: Slakta - Kinyik, Szilvási, Szatmári, Barna, Ferenczi, Berdó, Vincze, Kondás(Dombi 68.p), Szécsi, Lénárt (Nagy 60.p)

vezetőedző: Szatmári Csaba

Gyásszünettel indult a meccs, Révész Bálint édesanyja a napokban hunyt el, 86 éves volt. Az ultrák hatalmas drapériával köszöntötték a csapatokat, a Mastiffs most 20 éves.

További képekért kattintson a fotóra!

Az 5. perc hozta az első helyzetet, egy szöglet után Pölöskey fejelt mellé. A 11. percben egy debreceni kontra végén Ferenczi lőtt, Ovszijenko fogta a labdát. A másik oldalon Kostic kapott ígéretes labdát a 16-oson belül, de nem tudta kihasználni, hogy Slakta elsőre kiejtette a játékszert. A kapus másodikra megfogta a labdát. A 17. percben nagy debreceni helyzet, Ferenczi passza után Kondás lőtt csúnyán mellé. Két perccel később Vincze lőtt, de Ovszijenko védett. A vendég kapu előtt ismét Kostic veszélyeztetett, de tisztáztak a védők. Átvette az irányítást a Szpari, amit egy szabadrúgás és egy újabb Kostic lehetőség jelzett. A 37. percben Törtei labdájával Rezes tört be a 16-oson belülre, ott Szatmári szabálytalanul szerelte, 11-es ! A büntetőt Zoran Kostic értékesítette, 1-0 ! A 42. percben egy jó beadás után Pölöskey fejelt, centiméterekkel ment mellé a labda. A hajrában Igor Zofcák került a földre vitatható körülmények között, de a büntető ezúttal elmaradt. A félidőben vezetett a Szpari. Fordulás után a játékvezetőt kellett ápolni, a szemébe ment valami, de tudta folytatni. Az 55. percben ismét Pölöskey veszélyeztetett fejjel, de fölé szállt a labdája. Egy perccel később viszont egy szépségdíjas gól ! Zoran Kostic vett át egy labdát mellel, és egy esernyőcsel után kapásból a kapuba bombázott, 2-0.

És majdnem három. Pölöskey passza után Zofcák centikkel emelt fölé. A 62. percben ismét helyzet, Kostic elől tisztáztak az utolsó pillanatban. Kijött a szorításból a Debrecen, Berdó lőtt fölé. A 68. percben Pölöskey bújt ki középen, ez a fejes is elkerülte a kaput. A másik oldalon Vincze távoli bombáját hatástalanította Ovszijenko. A 80. percben Kostic végzett el szabadrúgást, de fölé csavart. A Debrecen nem adta fel, Szécsi lőtt közelről, Ovszijenko ezt is kiütötte. A 87. percben DVSC ziccer. Szécsi egyedül vezethette kapura a labdát, a lövése viszont fölé szállt. Több gól nem esett, a Szpari 2-0-ra győzött.

Mátyus János vezetőedző: Örülök a győzelemnek, a játékunk még nem volt az igazi, de az első lépést megtettük a célunk elérése felé.

A találkozót a Nyíregyházi TV hétfőn este 20.30-tól felvételről közvetíti. 

Dankó László

(Fotó: Trifonov Éva)