Győzelem a mezőny végéről - Elkezdődött a kamion EB

Az olaszországi Misanoban elkezdődött a kamion Európa-bajnokság 2023-as idénye.  A Révész Racing magyar pilótája, a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Kiss Norbert ott folytatta, ahol az előző szezont abbahagyta! Címvédőhöz méltón vezetett, pedig nem voltak könnyűek a körülmények, mivel a korábbi záporok miatt helyenként nedves volt az aszfalt, egyes részeken viszont már felszáradt a pálya. Jochen Hahn ellen vívott egy ideig csatát Norbi, de végül a magyar versenyző 2:03:732-es idővel magabiztosan szerezte meg az első rajtkockát! A második Hahn, a harmadik Stephanie Halm lett. 

Az első futam rajtra remekül sikerült Kiss Norbert számára, magabiztosan vezetett. A harmadik körben viszont lelassult Balu, és a négyszeres Európa-bajnoknak ki kellett állnia elektronikai hiba miatt.

Halmnak is technikai problémája akadt, így füstölő motorral ő is kiállt. A versenyt végül Jochen Hahn nyerte Antonio Albacete és André Kursim előtt.

- Az első két kör rendben volt, folyamatosan növeltem az előnyt, de aztán egy elektromos hiba miatt megállt az autó. Próbáltam újraindítani, de nem sikerült. Már tudjuk mi romlott el, próbáljuk megjavítani a második versenyre, hogy a fordított rajtrácsos futamon pontokat szerezhessek – mondta Kiss Norbert. 

Sikerült megjavítani a kamiont, így a szombati második versenyen az utolsó helyről startolhatott a HUMDA által is támogatott pilóta. Esett az eső, így nedves volt a pálya. Már az első körben sikerült egy pozíciót javítani, majd Hecker megelőzése után már a 9. volt Norbi Hahn mögött. A 3. körben sikerült bebújni a német mellé, majd Albacete mellett is elment a Révész Racing versenyzője. Kursim és Rodrigues volt a következő áldozat, és Kiss Norbert már az 5. helyen haladt! Newellt és Faast is kifékezte Norbi, aki fantasztikus tempóban jött fel a második helyre négy kör alatt. Az élen Lenz állt ekkor, de a magyar pilóta a belső íven mellette is elment, és átvette a vezetést. Körönként három másodperccel volt gyorsabb Norbi, így hamar jelentős előnyt szerzett, és végül a mezőny végéről indulva megnyerte a versenyt! A második Lenz, a harmadik Hahn lett. 

-Nagyon köszönöm a Révész Racingnek, a csapatnak, hogy megjavították az autót, mely tökéletesen működött. Nagyon örülök a győzelemnek, bár nehezek voltak a körülmények az eső miatt, nagyon kellett figyelni a kigyorsításoknál. Holnapra szárazabb időt jósolnak, remélem akkor is hasonlóan gyorsak leszünk – mondta Kiss Norbert a leintés után. 

Vasárnap folytatódik a kamion EB, újabb két futamot rendeznek Misanoban.