Gyirmótra utazik a Szpari vasárnap

A válogatott meccsek miatt nem rendeztek fordulót az elmúlt hétvégén a labdarúgó Merkantil Bank Ligában sem. A rövid szünet nem jött rosszul a Nyíregyháza Spartacusnak, bár utolsó három meccsén veretlen maradt a Szpari. A sérültek viszont így gyógyulhattak, Vass Patrik, Adamcsek Máté és Csősz Richárd is még a Pécs elleni találkozón dőlt ki. Előbbi kettő komolyabban megsérült, Csősz Richárd viszont a második csapatban már játszhatott a hétvégén, igaz még csak egy félidőt kapott.

A hétvégén viszont folytatódik a pontvadászat az NB-II-ben, a Szpari pedig Gyirmótra utazik. A házigazda tavaly még az élvonalban szerepelt, a keret magyar magját is igyekeztek egyben tartani. Jelenleg a második helyen állnak a bajnokságban.

Érkezők: Nahirnij Artem (ukrán-magyar, Puskás Akadémia – kölcsönbe), Berki István (ETO FC Győr), Erdei Milán (ETO FC Győr), Helembai Márk (MTK), Király Patrik (Békéscsaba 1912 Előre), Kovács Milán (Vasas), Pethő Bence (Paksi FC), Polgár Kristóf (DVTK), Soltész Dominik (Bp. Honvéd)

Távozók: Denisz Bezborodko (ukrán, Kolos Kovalivka – Ukrajna), Matej Cvetanoszki (északmacedón, FK Partizani – Albánia), Cornel Ene (román, CS Mioveni – Románia), Frane Ikic (horvát, Velez Mostar – Bosznia-Hercegovina), Florent Hasani (koszovói, KF Tirana – Albánia), Karacs Dániel (Csákvár – ismét kölcsönbe), Kirják Henrik (III. Kerületi TVE), Vlagyiszlav Klimovics (fehérorosz, Nea Szalamina – Ciprus), Radics Márton (Puskás Akadémia – kölcsönből vissza), Széles Imre (Kisvárda), Gino van Kessel (holland-curacaói, ?), Varga Barnabás (Paks), Denis Ventúra (szlovák, Sigma Olomouc – Csehország), Zeke Márió (Mol Fehérvár FC – kölcsönből vissza, onnan Kecskemét – kölcsönbe)

A kék-sárgák 16 pontot szereztek nyolc forduló alatt, és csak kétszer kaptak ki eddig. A Szparinak viszont nem megy rosszul Gyirmóton, eddig mindig ponttal tértek haza a mieink. 2017-ben, 2018-ban és 2020-ban is nyert a Spartacus idegenben, utóbbi meccsen Hornyák Marcellnek a ködben szerzett "láthatatlan" góljával. 

A Nyíregyháza Spartacus FC számára egy  - az utazások miatt is - nehéz sorozat kezdődik vasárnap, mivel a jövő héten szerdán az MTK érkezik Sényőre, majd október 9-én Szentlőrincre megy a csapat.