Gyermekrehabilitáció

– A Jósa András Oktatókórház Gyermekrehabilitációs Osztályán a legnagyobb számban valamilyen mozgásfogyatékossággal élő gyermekeket látnak el. A mostani korszerűsítésnek köszönhetően nemcsak 21. századi körülmények fogadják a kis betegeket, de nőtt a betegellátás színvonala is – emelte ki dr. Kántor Katalin, a Jósa András Oktatókórház osztályvezető főorvosa.

 

Bővülő ellátás

 

Mostantól a terapeuták tágabb helyiségekben, új, modernebb eszközökkel végezhetik a rehabilitációt, amely az elkezdett munka továbbfejlesztésére is lehetőséget ad. Ezáltal sikerülhet kiterjeszteni az elért eredményeket, valamint a többféle terápia biztosítása is megvalósítható, továbbá sokkal több beteghez juthatnak el az ellátás különböző formái. A költözéssel egyúttal bővült az osztályon működő ellátások óraszáma is, így a terapeuták sokkal több időt tölthetnek a kis betegekkel.

A gyermekrehabilitációs ellátás egy igen speciális területe a gyógyításnak. A kis betegek nagy része hosszú időt tölt a szakrendeléseken. Mostantól valamennyi fekvőbeteget speciális ágyban tudnak ellátni, ez korábban nem volt lehetséges.

 

Évente 40 ezer beteg

 

A Jósa András Oktatókórház Gyermekrehabilitációs osztályán nemcsak a megyebeli betegeket gyógyítják, ide tartozik a Hajdú-Bihar megyei fekvőbeteg-ellátás is. Az osztály jelentős ambuláns forgalmat bonyolít, szakrendelésein évente több mint 40 ezer esetet látnak el.

Piszár Tünde