Gyermeknap a Gyermekosztályon

Óriás méretű legófigura szórakoztatja a Jósa András Oktatókórházban a vizsgálatra várakozó kicsiket. Lehet vele beszélgetni, fotózkodni és kezet is csókol a hölgyeknek.


További képekért kattintson a fotóra!

– A figura Gyermeknap alkalmából sétálgatott a kis betegek és szüleik között, ő volt az egyik látványeleme a LEGO által a Gyermekosztályra szervezett egész napos programnak. Az eseménnyel a szervezők kedveskedni szerettek volna azoknak a kis betegeknek, akik kénytelenek Gyermeknapon is a kórház falai között tölteni az idejüket, illetve azoknak, akik valamilyen vizsgálatra vagy szakrendelésre érkeztek – mondta Oroszné Hudák Ágnes, szakmacsoport-vezető helyettes.

 

Több száz gyermek

 

A Jósa András Oktatókórház Gyermekosztályán jelenleg 70 gyermeket kezelnek, és a járóbeteg szakrendelésen is több százan fordulnak meg egy nap. A szervezők éppen ezért már a délelőtti órákban elkezdték a programokat. A kicsik játszhattak a legószőnyegen, kirakhatták kedvenc figuráikat, ugrálhattak az óriás babzsákokon és kipróbálhatták a LEGO újdonságait is. Az este hatig tartó Gyermeknapon volt arcfestés és csillámtetoválás, valamint Kovácsovics Fruzsina adott műsort.

Piszár Tünde

(Fotó: Szarka Lajos)