Gyermek IV. Országos Playoff-on szerepelt  az AQUA SE U12-es vízipóló csapata

A Területi bajnokságok zárásaként a Magyar Vízilabda Szövetség, az elmúlt hétvégén, Szegeden rendezte meg a Gyermek IV. Országos Playoff-ot. Az ország négy területi bajnokságának 1-2. helyezettjei mérték össze tudásukat két csoportban, majd helyosztókkal döntötték el a végső sorrendet. Az AQUA SE Nyíregyháza U12-es vízilabda csapata nem tudott mérkőzést nyerni, így a 8. helyen végzett.

A két edző Rudik Máté, és Éder Zsolt közül, utóbbi így értékelte a tornát:
- Örvendetes, hogy a tavalyi szereplésünk után idén is sikerült kiharcolnunk a részvételt, és részt vehettünk a Playoff-on. Itt minden egyesület (a Balaton VK, és az AQUA kivételével) OB I-es felnőtt csapattal rendelkezik, ami meghatározó az utánpótlás-nevelés tekintetében is. 11 fős maroknyi csapatunkkal – néhány játékosunk sajnos hiányzott – csak bíztató negyedeink voltak a kétnapos tornán, mérkőzést nem tudtunk nyerni. Ellenfeleink 15-17 csaknem azonos szintű játékossal tudott szerepelni. Láthattuk, érezhettük, hogy ebben a korosztályban hol tartanak az ország legjobb csapatai. Már ebben a korcsoportban is csaknem felnőttes szintű játék folyik, keménységgel, harcossággal, óriási irammal, rengeteg úszással. Hogy erre felkészülhessünk megfelelő szintű bajnokság szükséges. Mi most a két nap alatt több erős mérkőzést játszottunk, mint az egész ÉK-i bajnoki szezonban. A gyerekek rengeteget tanultak, tapasztaltak. Gratulálunk az itt szereplőknek!

Eredmények:
A csoport:
AQUA SE Nyíregyháza – Pécsi Sportiskola  5  – 15  (0-6, 0-2, 2-4, 3-3)
Góllövők: Koi Sz. 2, Nemes N., Blazsán Á., Hirka M.

AQUA SE Nyíregyháza –  KSI SE      2  – 17  (0-8, 0-4, 1-4, 1-1)
Góllövők: Koi Sz., Blazsán Á.

Szegedi Vízipóló Suli –  AQUA SE Nyíregyháza    4  – 13  (2-1, 5-2, 2-1, 4-0)
Góllövők: Koi Sz. 3, Nemes N.
7. helyért
AQUA SE Nyíregyháza – Szolnoki Vízilabda Sport Klub Kft.  4  – 16  (1-5, 2-4, 0-3, 1-4)
Góllövők: Blazsán Á. 2, Koi Sz., Nemes N.

Playoff-on szereplő csapat:
első sor: Dankó Barnabás, Földi Márton, Hirka Marcell, Hajzer Ádám
hátsó sor: Éder Zsolt edző, Hajnal Bence, Kovács Zsombor, Nemes Nimród, Koi Szabolcs, Vida Máté, Blazsán Ádám, Korodi Alex, Rudik Máté edző

Végeredmény (U12-Playoff):
1. Genesys OSC Újbuda
2. KSI SE
3. Pécsi Sportiskola
4. Balaton Vízilabda Klub
5. Szegedi Vízipóló Suli
6. Egri Vízilabda Klub
7. Szolnoki Vízilabda Sport Klub Kft.
8. AQUA SE Nyíregyháza