Szombaton ismét Streetball Nyíregyházán

Szombaton ismét benépesül a Kossuth tér kosarasokkal. Ezúttal is Nyíregyháza az egyik helyszíne a Streetball sorozatnak. Több korosztályban hirdetnek győztest, és számos kiegészítő program is várja az érdeklődőket. 

A streetball a kosárlabdázás őshazájából, az Amerikai Egyesült Államokból indult el hódító útjára. Utcán és parkolókban játszották és játsszák ma is ezt a 3-3 elleni játékot egy palánkra. A streetball elsősorban a tömegek és nem a profik játéka, bárki beszállhat. A legfontosabb cél a sportszerűség, az élvezet, a szórakozás, az egészségmegőrzés és a játék. Kőbánya és Szombathely után Nyíregyházára ér a Streetball sorozat. Június 15-én szombaton a Kossuth téren újból pattoghat a labda. Több korosztályban hirdetnek győztest, már 10 éves kortól nevezhetnek csapatok külön a fiúknál és a lányoknál. Van nyílt kategória és 35 év feletti korcsoport is. Az esemény egyben a Vármegyei Kosárlabdázás napja is. 

- Ekkor szeretnék átadni a Vármegyei bajnokságban résztvevőknek a díjakat, és igyekszünk támogatni is a vármegyei csapatokat azzal, hogy a nevezési díj felét a szövetség magára vállalja – mondta Dr. Mohácsi Máté a Sz.-Sz.-B. Vármegyei Kosárlabda Szövetség elnöke. 

A Kenguru kategória sportolói számára továbbra is ingyenes a nevezés. Hazánkban 1993-ban rendeztek először utcai kosárlabda bajnokságot. Akkor még egy helyszínen, de hatalmas sikerrel. Azóta a helyszínek száma növekedett, minden évben több és több csapat vesz részt a versenyeken, Vegyes csapatok is indulhatnak, ebben a kategóriában legalább egy ellenkező neműnek mindig a pályán kell lennie. A rendezvényen vállalati csapatok is összemérhetik erejüket. 

- Az Arénának névadó szponzorai vagyunk, és számos sportágat is támogatunk. A vállalati kosárlabda pedig egy jó alkalom a cégek közötti kapcsolattartásra – tette hozzá Adorján Zoltán, a Contitech Magyarország Kft. ügyvezetője.  

Nevezni online lehet csütörtök éjfélig. A csapatok regisztrációja szombaton reggel 8-kor kezdődik a helyszínen található versenyirodán. A budapesti döntő minden évben a záró esemény, ahová a kategória győztesek jutnak tovább. A mérkőzések mellett kiegészítő programok és dobóversenyek is színesítik a napot.