Gurul a labda

Az „Egy élet, egy város, egy csapat!” címmel időszaki kiállítás megnyitójával kezdődött a „Gurul a labda” elnevezésű programsorozat a Sóstói Múzeumfaluban. Az újlétai magtár épületében a Nyíregyháza Spartacus FC múltjának legfontosabb állomásait mutatták be a szervezők. Tablókon követhették végig az érdeklődők a kezdetektől napjaink mérkőzéséig a lényegesebb pillanatokat, sorba rendezték az egykori edzőket és eredményeiket, de szurkolói tárgyakat is kiállítottak a tárlókban. A nem mindennapi esemény sajátos színt vitt a múzeumfalu életébe.

 

Minden a labda körül forgott

 

Dr. Szabó Sarolta, a Sóstói Múzeumfalu igazgatója elmondta, szerettek volna új programelemeket is a múzeumfalu programkínálatába behozni. Apropóját adta ennek a labdarúgó Európa-bajnokság. Az igazgató hozzátette, úgy gondolták, hogy ezen a napon olyan programokat kínálnak, amelyek a labda körül forognak.

 

Kerekasztal-beszélgetés

 

A kiállításmegnyitót követően beszélgetésen vehettek részt az érdeklődők, amelyen a Spartacus egykori játékosai és az utánpótlás tehetségek vallottak magukról, a játékszeretetről és az emlékezetes pillanatokról. A beszélgetésen jelen volt Temesvári Miklós, a csapat egykori edzője is, aki feljuttatta a csapatot 1980-ban az első osztályba. Temesvári Miklós elmondta, nagyon szép három évet töltött Nyíregyházán. Visszaemlékezésében kifejtette, 1978-ban érkezett, akkor második lett a csapat a DVSC mögött, aztán bajnokok lettek, de az NB I-be jutást is sikertörténetnek ítélte meg az egykori edző, amikor hetedik helyen végeztek újoncként.

 

Szórakoztató programok

 

A kerekasztal-beszélgetés után a Vikár Sándor Zeneiskola növendékei adtak koncertet, a bátrabbak kipróbálhatták magukat a bikarodeó-versenyen, délután pedig a legkisebbeknek kínált hasznos elfoglaltságot Csernik Szende lábbábos mesemondó.

M. E.

(Fotó: Szarka Lajos)