Gulácsi Tamás megkapta az Oscart

A Krúdy Kamarában színre vitt opus története sokak számára ismerős lehet, hiszen Funes, illetve Stallone főszereplésével több filmet is készítettek Claude Magnier vígjátékából.

Én nem láttam az Oscar című filmet, viszont az olvasópróba nagyon jó hangulatban telt.

– válaszolta kérdésemre Tamás.

Elmondhatom magamról, hogy megkaptam az Oscart. A színészként is jól ismert Simon Kornéllal még nem dolgoztam együtt, de várom a közös munkát. Vidám, humoros, pörgős előadást láthat majd a nyíregyházi közönség. Az évadom a Meseautóval indult, ami ezerrel dübörög; hála Istennek nagyon nagy sikere van. Ebben Szűcs János bankigazgató vagyok. Nemrég mutattuk be a Krúdy Kamarában a Macbethet. Bátran merem mondani: nagyon jó előadás lett! Izgalmas, energikus, fiatalos produkció. Shakespeare-t mindig öröm játszani, és sokszor kihívást jelent jól átadni az úgymond „nehezebb” szövegeit. Horváth Illés egy nagyon ígéretes, tehetséges rendező, akiről szerintem még sokat fogunk hallani a jövőben.

Közgazdászból szakács lesz

Kosik Anita számára az évad első premierje a Gyilkosság meghirdetve című krimi volt, amit Zsótér Sándor rendezett a nagyszínpadon. Mint a fiatal művésznő a Nyíregyházi Naplónak elmondta, vele dolgozni mindig ünnep. Szédületes intellektus, kikezdhetetlenül művelt, hiperérzékeny, és az egyik legmesszemenőbben kíváncsi ember, akivel valaha találkozott. Sem magát, sem a színészeket, sem a színházi apparátust nem kíméli. Egy célja van: színházat csinálni, tehát megismerni és megismertetni az embert. A nézőket is kihívás elé állítja, nagyfokú koncentrációt vár el tőlük. Anita Micit játssza a darabban, aki Angliába menekült a háború elől. Bár közgazdász, de szakácsként kénytelen dolgozni, mert remekül főz, ha akar. Az előadásban minden karakter végtelenül összetett; kizárólag a történet szerinti foglalkozásán keresztül nem határozható meg.

Szeretne közös jelenetet Tamással

Az Oscar című filmet nagyon szerettem, de a színpadi mű egy más történetet mond el. Ennek a középpontjában egy szappangyáros és családja áll.

– folytatta Anita.

Simon Kornéllal eddig nem dolgoztam még együtt. Kifejezetten szórakoztató előadásnak ígérkezik a mi Oscarunk, amelynek a fókuszában a szerelem és a pénz utáni hajsza áll. Jacqueline-t játszom, a gépírónőt, akit a próbafolyamat elején járva romantikusnak és ravasznak látom. Szívesen szerepelek azonos darabban a férjemmel, Tamással, ugyanakkor végtelenül boldog lennék, ha egyszer végre klasszikus partnerek lehetnénk, akiknek közös jelenetük is van.

Az Oscar című amerikai film azzal indul, hogy a Stallone által játszott főszereplő megígéri apjának: becsületes útra tér, ettől kezdve „frankó” lesz. Olyan, amilyen a nézők reményei szerint a most készülő előadás is, amelyiknek premierjét december 14-én tartják.


Sz. Kántor Éva