Grafikák és linómetszetek

Élete regényének nevezte Botrágyi Károly grafikusművész azt a tárlatot, amely a Nyíregyházi Városi Galériában fogadja a látogatókat. A művész, aki szeptemberben az Őszi Tárlaton vehette át Nyíregyháza elismerését, saját bevallása szerint egészen kicsi korától kezdve szívesen rajzol. Komolyabban a középiskolás évei alatt kezdett el a művészetekkel foglalkozni. Grafikákon, linómetszeteken, tollrajzokon és rézkarcokon keresztül mutatja meg belső világát, és szívesen készít életképeket szeretett városáról, Nyíregyházáról is. Képei megtekintéséhez időt kér az érdeklődőktől.

A képre kattintva galéria nyílik!


Botrágyi Károly, alkotásai előtt állva azt mondta, képein sok pici, apró dolog van, amit alaposan meg kell figyelni az embereknek. Ha valaki közelről tekinti meg alkotásait, felfedezhet repülő tárgyakat, repülő embereket földön és a levegőben, amelyek mind a művész gondolatait jelképezik. Azt mondta, mesélni szeretne az embereknek, ezt tartja élete egyik legfőbb feladatának.
Botrágyi Károly csupán kisebb kirándulások alkalmával hagyta el Nyíregyházát, ezekről az utazásokról tanúskodnak például a Madeira szigetén készített munkák. A művész saját bevallása szerint sokat dolgozik, műveit alaposan megtervezi, majd amikor ihlete van, kivitelezi azokat. A tárlatot 2015. január 11-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Nyíregyházi Városi Galériában.

M.E.