GP résztevők, EB dobogósok, Extraligások

Hogy mi a közös Dominik Kubera, Václav Milík és Oliver Berntzon között? Mindhárman indultak már több Grand Prix futamon, és mindhárman ott lesznek Nagyhalászban május 21-én! Érkeznek a nevezések az EB-selejtezőre, és már az első három motoros is komoly eredménysorral büszkélkedhet. 
A svédek 28 éves versenyzője, Berntzon jelenleg a lengyel Extraligában az Ostrów csapatában húzza a gázt Chris Holderrel, míg otthon a Lejonen csapatának oszlopos tagja és csapattársa többek között Bartosz Zmarzlik és Patryk Dudek. 2018-ban, 2019-.ben és 2021-ben is GP futamokon is indult. 
Václav Milík 29 éves többszörös cseh bajnok. 2015-ben került be először a SEC küzdelmeibe, 2016-ban már ezüstérmet szerzett. A prágai GP futamon dobogón végzett, 2019-ben pedig járt már Nagyhalászban, akkor az EB Challenge versenyen harmadik lett.
Dominik Kubera a lengyelek kiválósága mindössze 23 esztendős, de már komoly sikereket ért el. Háromszoros junior csapatvilágbajnok, egyéni junior világbajnoki ezüst és bronzérmes, ötszörös junior csapat Európa bajnok, 2018-ban egyéni Európa bajnoki címet ért el. A lengyel első ligában motorozik, a lublini GP versenyen remekül teljesített. 
És ott lesz a mezőnyben a mi fiúnk, Fazekas Dennis is, aki immár szintén elmondhatja magáról, hogy GP induló, Goricanban átesett a tűzkeresztségen. 

- Nagyon komoly mezőnyt várunk, már az eddig befutott nevezések is azt mutatják, hogy nagyon komoly mezőny érkezik hozzánk május 21-én. De azért is dolgoztunk annyit az elmúlt években, hogy ilyen színvonalú  versenyek házigazdái legyünk. Hatalmas csatákra számítunk, a korábbi nemzetközi versenyek is igazolták, hogy a pályán kívül-belül lehet előzni, és hasonlóra számíthatnak a nézők most is. Bízunk abban, hogy megtelnek majd a lelátók, mert ilyen kvalitású salakmotorosokat ritkán láthatunk vendégül – mondta Albók József, a Nagyhalász Speedway Ring tulajdonosa. 

Összesen 16 nemzet motorosai húzzák majd a gázt, és további GP résztvevők nevezése is befuthat a következő napokban. Garantáltan jó versenyzőre számíthatunk Dániából, Szlovéniából vagy éppen Nagy Britanniából is, azaz nagyon komoly mezőny érkezik! 
A május 21-i versenyre érdemes időben érkezni, 10 órától már edzést tartanak a motorosok, a rajt pedig 15 órától lesz.