„Gondolkodj virágosan” – Városszépítő pályázat indult a legkisebbeknek
Fotó: Archív / Szarka Lajos

Gondolkodj virágosan címmel pályázatot hirdetett a városüzemeltetési társaság általános iskolai osztályok és óvodai csoportok részére. A résztvevőknek egy virágágyást kell megtervezni, a legjobb ötletet pedig értékes nyereményekkel jutalmazza a NYÍRVV.

Ismét bevonja a lakosságot a NYÍRVV a városszépítő feladatokba. Ezúttal a legkisebbeket szólítja meg a társaság pályázata. Általános iskolás osztályok és óvodás csoportok tervezhetnek virágágyásokat, ezzel is szeretnék felhívni a figyelmet, hogy milyen fontos a zöldfelületek kialakítása és gondozása. A nyíregyházi intézmények március 18-ig küldhetik be a pályaműveket, első körben március 26-ig közönségszavazás indul, majd szakmai zsűri is dönt a legjobbakról.

„A tervezési időszakban benyújtott pályázati anyagokat egy bírálóbizottság elbírálja, szakmai zsűri értékeli. A kivitelezésre is alkalmas 10 legjobb pályázatot mindenképpen díjazni fogjuk azzal, hogy a kivitelezéshez termőföldet fogunk biztosítani. A következő részben pedig a kivitelezésnek a dokumentálására lenne szükségünk, az intézményeknek dokumentálni kell a virágágyások kialakításának mozzanatait, ezzel beszámolva a NYÍRVV felé. A díj egy iskolai osztálynak és egy óvodai csoportnak az lesz, hogy ellátogathatnak a Nyíregyházi Állatparkba, az állatkert felajánlásának köszönhetően” – mondta Petró Árpád, a NYÍRVV ügyvezetője.

Egy bónusz díjat is nyerhetnek a pályázók, a legszebb, kivitelezhető virágágyástervet kialakítja a városüzemeltetési társaság Nyíregyháza közterületén. A virágok mellett Lomb Botond, a NYÍRVV kabalájának táblája jelzi majd, hogy melyik intézmény, melyik osztálya vagy csoportja volt a tervező.