„Gondolkodj virágosan!” – Kihirdette a nyertes intézményeket a NYÍRVV Nonprofit Kft.
Fotó: Szarka Lajos

A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézményét, a Tündérkert Keleti Óvoda Margaréta Tagintézményét és a székhelyintézményt is díjazta a városüzemeltetési társaság. A NYÍRVV „Gondolkodj virágosan” pályázatot hirdetett az iskolák és óvodák számára, a résztvevők virágágyásokat készítettek.

 

Első alkalommal hirdetett akciót a nyíregyházi óvodák és iskolák számára a NYÍRVV, a „Gondolkodj virágosan!” pályázatban minden intézmény a saját udvarán készített virágágyásokat. Ezeket értékelte a városüzemeltetési társaság zsűrije, illetve a közönség is. Az akcióra összesen 10 intézmény jelentkezett, 6 óvoda és 4 iskola.

Megvan a nyertes

Az iskolák közül a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézménye lett az első, az óvodák közül pedig megosztott első helyen végzett a Tündérkert Keleti Óvoda Margaréta Tagintézménye és a Tündérkert Keleti Óvoda Székhelyintézménye. Az ünnepélyes díjátadást csütörtök délelőtt a Tündérkert Keleti Óvoda Margaréta Tagintézményében szervezték meg.

Tudatos nevelés

„A lényege ennek a pályázatnak az, hogy a gyerekeket egy tudatos nevelésben részesítsük, hogy legyenek igényesek a környezetükre, másrészt, hogy még szebbé és még élhetőbbé tegyük az intézmény és így a város területét. Nem titkolt szándék az, hogy a gyerekeken keresztül próbáltuk megközelíteni a pedagógusokat, valamint a szülőket, hogy legyenek segítségükre a gyerekeknek ebben a munkában. Egy környezeti nevelést próbáltunk meghonosítani a kis buksi fejekben, hogy a későbbiek folyamán így nőjenek fel. Szerintem egy felejthetetlen élmény számukra ez a virágágy-kialakítás” – nyilatkozta a pályázatról Petró Árpád, a városüzemeltetési társaság ügyvezetője.

Ajándék belépők

A nyertes óvodai csoportok és egy iskolai osztály Európa egyik legnagyobb állatállománnyal rendelkező állatkertjébe, a Nyíregyházi Állatparkba nyertek látogatási lehetőséget. Két csoport belépőjét az állatpark, egy csoportét pedig a NYÍRVV finanszírozza.

Kapcsolódó galéria

NYÍRVV sajtótájékoztató 20210610