Gladiátorok ellen szállnak harcba Nyíregyháza Tigrisei a hétvégén

 A Nyíregyháza Tigers amerikaifutball együttes a Gladiators vendége lesz október 21-én Nyírábrányban, az U19-es bajnokság 4. fordulójában.

Itt eldőlhet a Tigrisek sorsa a 19 éven aluliak viadalában. Győzelem esetén jó eséllyel pályázhatnak a rájátszásra a szabolcsiak, viszont vereség esetén minden bizonnyal lemondhatnak az elődöntőről. A Tigers-nél jó előjelnek számít az, hogy még sosem kaptak ki a Gladiátoroktól ebben a korosztályban. Tavaly például egy kiélezett meccsen Debrecenben sikerült nyerni. Visszatérnek azok a kulcsjátékosok, akik sérülés vagy betegség miatt kénytelenek voltak kihagyni a Budapest Cowbells elleni hazai összecsapást. Dobránszky Joel, Melik Gábor és Lippai Péter is felépült. Így szinte teljes arzenállal utaznak a Tigriskölykök Nyírábrányba.

A Gladiators a tavalyi szezonhoz képest viszont sokat erősödött, ami főleg a játékosok rutinjában figyelhető meg. Ezt az elmúlt két meccsükön is megmutatták, hiszen a Miskolc Steelers ellen idegenben nyertek, míg a TD Store Eagles-t hazai pályán 67-12-re legyőzték. Mind támadásban, mind védekezésben nehéz idegenbeli összecsapás vár így a Tigriskölykökre.

„Igyekszünk kihozni a legtöbbet a lehetőségekből, nekünk innentől kezdve csak playoff meccseink vannak” – emelte ki Mihalik György, a Nyíregyháza Tigers vezetőedzője. – „Ha a hátralévő két meccs egyikén is kikapunk, sajnos az a továbbjutásunkba kerülhet. Reméljük, nem lesz annyi hiányzónk, mint a Cowbells elleni összecsapáson és sikerül a végén győzni. A Debrecent látva ők is sokat fejlődtek: egy évvel tapasztaltabbak lettek, van sok ügyes játékosuk. Szoros meccsre számítok, és remélem, sikerül behúzni a győzelmet a végén.”

A Gladiators-Nyíregyháza Tigers összecsapás október 21-én, vasárnap 14 órakor kezdődik Nyírábrányban, a Határőr úti sportpályán.

Fotó: Szabó Celesztina