Gépbeszerzés és épületfelújítás a NEV-ÚT Kft.-nél

Mintegy 180 milliós projekt záróeseményére került sor a NEV-ÚT Kft. rozsrétszőlői telephelyén. A GINOP pályázat ingatlanfejlesztést, az épületekhez kapcsolódó energetikai beruházást, eszközbeszerzést, illetve vállalati tanácsadást finanszírozott a nyíregyházi cégnél a munkahelyek megőrzése jegyében.

Mindenekelőtt Nyíregyházán, a megyében, illetve 100 kilométeres körzetben van jelen a rozsrétszőlői székhelyű NEV-ÚT Kft. Fő profiljuk az út- és mélyépítés, kavics- és homokbányászat, a szilárd hulladékok gyűjtése és kezelése, nyílt és zárt rendszerű csapadékvíz-csatornák kiépítése, de a téli hószolgálat is, emellett számtalan feladatra vállalkozik a 35 tagú csapat. Most egy sikeres pályázat zárórendezvényén mutatták be a társaság fejlődését.

„2021-ben adtunk be pályázatot az épület korszerűsítése és a gépek fejlesztése, modernizálása, a napelemrendszer kiépítése és a fűtés korszerűsítése megvalósítására. Ez a projekt, amit pályáztunk, durván 180 millió forint. Ennek a 30%-a önerő volt, körülbelül 50 millió, és 129-130 millió volt, amit kaptunk a GINOP pályázat rendszerében”

– tájékoztatott Nevelős János, a NEV-ÚT Kft. tulajdonosa.

Új gépeket is vásárolt a társaság. Vibrációs talajtömítő hengerrel, gumikerekes kotrógéppel és árokásó rakodógéppel bővült az eszközpark. Nemcsak a társasági adókkal, de precíz és megbízható munkájával is bővíti a középvállalkozás Nyíregyháza gazdasági életét.

„Ahol most vagyunk, az egy igazi kkv, igazi nyíregyházi középvállalkozás, amely ’91-től van jelen a város életében. Ahhoz, hogy valaki ilyen hosszú időn keresztül folyamatosan fejlődni tudjon, bővíteni tudja a cégét, és ne csak a családjáért, hanem azokért a munkavállalókért is felelős legyen, akiknek folyamatosan tudja biztosítani a munkalehetőséget, az egy olyan pozitívum, ami egyrészt ezt a vállalkozást megfelelő helyre emeli, másrészt adója révén Nyíregyházát is segíti abban, hogy különböző tevékenységeket tudjon ebből finanszírozni”

– nyilatkozta dr. Ulrich Attila alpolgármester.

A társaság mindenekelőtt lakókörzetében, Rozsrétszőlőn teljesít szolgálatot. A városrész képviselője a településrészen élők nevében köszönte meg a cég elkötelezett vállalását, hiszen Nevelős János évtizedek óta a közösség biztos pillére.

„Egy nagyon hosszú életútnak egy állomásához érkeztünk. Első perctől kezdve a tulajdonos először egyéni vállalkozóként, majd céget alapítva vitte a vállalkozást, és folyamatosan fejlődött a gépparkja, a szolgáltatói köre, a szakemberek létszáma. Olyan fejlődésen ment keresztül, hogy ez minden vállalkozás előtt példaértékű lehet. Soha nem azt tartotta szem előtt, hogy minél nagyobb profitra tegyen szert. Munkája precíz, megbízható. Ő maga már akkor is segítette az itt élő embereket, amikor még nem volt vállalkozó”

– mondta Vassné Harman Gyöngyi önkormányzati képviselő.

A NEV-ÚT a Tulipán utcai üzemcsarnokot korszerűsítette. Hőszivattyús fűtési rendszert építettek ki, áttértek az energiatakarékos világításra, korszerű, jól hőszigetelt nyílászárókat építettek be és hőszigetelt szendvicspanellel burkolták be a csarnokot. Ezeken túl vállalati pénzügyi, és stratégiai üzleti tervezési tanácsadás nyomán készült a cég működését támogató kiadvány is.