Georg Spöttle a migrációról, a terrorizmusról

Németországban egy év alatt 2000 szexuális bűncselekményt, zaklatást, nemi erőszakot követtek el frissen érkezett migránsok. Ezzel szemben a német állampolgárok összesen 13-at. Az adat világosan jelzi, hogy a menekültek betelepítése komoly veszélyeket hordoz a befogadó társadalmakra nézve – mondta Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő a Nyíregyházi Leány- és Nőegylet Egyesület napokban tartott rendezvényén.

 

No-go zónák, drog, prostitúció

 

A szakértő kiemelte, a bűncselekmények növekedése csak egy azon negatív következmények sorában, amely a betelepítéssel járhat. Ha nem szeretnénk a Los Angeles-ihez, vagy Hamburg, Berlin, London több körzetéhez hasonló, úgynevezett no-go zónák kialakulását, az október 2-ai népszavazáson a jövőt előtérbe helyezve felelősen kell szavaznunk. A világ több nagyvárosában kialakult no-go zónákban jelenleg ugyanis már 80–90 százalékos arányban migránsok élnek. Rendszeres a drog, a prostitúció és megnőtt a bűncselekmények száma. A migránsok nem asszimilálódnak, saját világot építenek, saját törvényekkel. Az emberek félnek, nem mernek kimenni az utcára, sőt az állampolgárok be se mennek még autóval sem ezekre a területekre.

További képekért kattintson a fotóra!

 

Georg Spöttle hangsúlyozta, amennyiben a magyar társadalom elfogadja a brüsszeli kényszerbetelepítést, jó esélye van annak, hogy nálunk is hasonló no-go zónák, továbbá paraleltársadalmak alakuljanak ki, és jelentősen megnövekedjen a bűncselekmények száma és a terrorveszély is. Abban bízunk, hogy ha a magyar társadalom elutasítja a kényszerbetelepítést, utána a többi V4-es ország is csatlakozik hozzánk, esetleg még Ausztria. Azt szeretnénk, ha elindulna egy dominóeffektus, melyben minden ország, vagy azok vezetői Magyarországra hivatkozhatnának, mint demokratikus döntésre. Tehát, hogy Brüsszel ne tudjon diktatórikusan fölöttünk dönteni, mert ehhez nincs joga. Azt tartom, hogy egy erős Európai Uniót csak erős nemzetállamok tudnak képezni, akiknek önálló törvénykezése van, gondolkodása, önállóan ki tudják az akaratukat nyilvánítani – azt, hogy kikkel és kikkel nem szeretnének együtt élni: akik alacsony bűnözési rátát szeretnének, sőt, akik akár meg is akarják őrizni a társadalom viszonylagos homogenitását. Úgyhogy szerintem a nem az mindenképpen kell, hogy domináljon az október 2-ai népszavazáson, mert csak így lehet Brüsszel újra erős, hogy ha nagyon komoly, gondolkodó, de egymással kommunikáló és kooperáló államok lesznek a tagok.

 

A jövő a tét

 

A szakértő hangsúlyozta, az október 2-án hozott döntés nem pártpolitikai kérdés, a magyarok jövője a tét. Azt kell eldönteni, mi fontos nekünk, mi fontos a gyermekeinknek, az unokáinknak. Egy biztos vagy egy bizonytalan világban szeretnénk élni.

Piszár Tünde

(Fotó: Trifonov Éva)