Generációs találkozás: ovis idősköszöntés

Az áprilisban életre hívott Gyermekekért, Fiatalokért és Családokért Egyesület ezen a településrészen működik, és az érdeklődőknek sokszínű szabadidős, rekreációs programot kínál. Az egyesület alapítója, Nagy Szabina szervezésében ezúttal a Gyertyafény Nyugdíjas Egyesület tagjait köszöntötték színvonalas rendezvénnyel, melynek célja az idős és fiatal generáció összehozása volt.

 

Tárgyakkal a múltba

 

Mint a szervező megfogalmazta: azért e gondolat köré szerveződött a délután, mert régen, a ma már idősebb emberek szívesen gyűjtötték a könyveket, az éppen aktuális pénzérméket, a kitűzőket, a szalvétákat, képeslapokat, és még sorolhatnánk számtalan kedves tárgyat. Megőrizték, félretették, mert valamiért fontos volt számukra – jelent nekik valamit.

További képekért kattintson a fotóra!

Nagyszüleink szekrényeiből, fiókjaiból mindig előkerül valami régiség, valami érdekesség, melyről mesélni lehet, melyről múltat lehet idézni. Amelyről, ha mesélnek, megváltozik a mesélő arca, és ha nem is mondanak mellé semmit, akkor is tudjuk, hogy kötődnek hozzá, sokat jelent számukra. Az idősek a rendezvényre elhozták, amit évek, akár évtizedek óta gyűjtenek, megőriznek, ezeket meg lehetett tekinteni, tulajdonosával el lehetett róla beszélgetni. Ezzel ők is kicsit emlékeztek, mosolyogtak.

 

Kis méhecskék zümmögtek

 

A rendezvényt – melyen részt vett dr. Horváthné dr. Veisz Katalin önkormányzati képviselő is – két fiatal verse, az Eszterlánc Északi Óvoda Tas utcai székhelyintézmény Méhecske csoportjának műsora, az Eötvös Gyakorló Garabonciás citerásai, a Szabolcs Diáksport Egyesület táncbemutatója, valamint a Gyertyafény Nyugdíjas Egyesület táncbemutatója színesítette. Az összefogásra is jó példa volt az esemény, hiszen a szervezésben az Egymásért-Családok Egyesülete, a Nyírség Könyvtár Alapítvány, és a Gyertyafény Nyugdíjas Egyesület is segített, s még helyi szponzorok, kereskedők is támogatták a meghitt délután ügyét.

Tarczy Gyula

(Fotó: Szarka Lajos)